Φούρνος Σουσαμλής: Με παράδοση ετών στο ψωμί και στα παξιμάδια

Ο πιο διάσημος φούρνος στην Αγιάσο για ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα

Τα παξιμάδια Σουσαμλής είναι διάσημα σε όλη την Ελλάδα
Τα παξιμάδια Σουσαμλής είναι διάσημα σε όλη την Ελλάδα

Στην Αγιάσο της Μυτιλήνης ο φούρνος Σουσαμλής είναι διάσημος για τα αρτοπαράσκευάσματά του, ενώ η φήμη του ξεπερνά τα όρια του χωριού και του νησιού ολόκληρου, αφού τα προϊόντα του διατίθενται και εκτός Λέσβου.

Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού εδώ θα βρεις το καλύτερο χειροποίητο ψωμί, τα φημισμένα παξιμάδια Σουσαμλής αλλά και παραδοσιακά γλυκά, που συνδυάζουν την ελληνική παράδοση μέσα από μια σύγχρονη οπτική.

βασιλόπιτα σουσαμλής
Η βασιλόπιτα Σουσαμλής ξεχωίζει για τη γεύση και το άρωμά της

Με έμφαση στα εφτάζυμα ζυμάρια, που φτιάχνονται σε ιδανικές συνθήκες αποστείρωσης και καθαριότητας χωρίς χημική μαγιά, αλλά από μαγιά που ακόμα γίνεται χειροποίητα από ρεβίθια, στα αγνά προϊόντα σε όλες τις παρασκευές και με σεβασμό στην "καθαρή" γεύση και στον άνθρωπο, πέτυχαν να κάνουν τον φούρνο αναγνωρίσιμο σε όλο το νησί - και όχι μόνο.

Φούρνος Σουσαμλής: Με παράδοση ετών στο ψωμί και στα παξιμάδια

Τα αρτοσκευάσματα Σουσαμλή είναι συνώνυμα της άριστης ποιότητας, της παραδοσιακής παρασκευής και της υπέροχης γεύσης, ενώ τα παξιμάδια ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων (αμύγδαλο, τουρέκι, ούζο, λαδιού, κριθαρένια).

παξιμάδια κριθαρένια Σουσαμλής
Δοκίμασε τα κριθαρένια παξιμάδια σε μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα

παξιμάδια τσουρεκιού Σουσαμλής
Με ιδιαίτερη γεύση, τα παξιμάδια τσουρεκιού γίνονται ανάρπαστα

παξιμάδια σουσαμλής
Τα διάσημα παξιμάδια Λαδιού με γλυκάνισο Σουσαμλής

παξιμάδια ούζου Σουσαμλής
Γεύση από παλιά για τα παξιμάδια ούζου Σουσαμλής

Το σταρένιο ψωμί είναι ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα, απλό και με μυστική συνταγή, γίνεται ανάρπαστο καθημερινά, μαζί με τη βασιλόπιτα, τις μπακλαβούδες, τα γεμάτα και όλα τα κλασικά γλυκά της Αγιάσου, που κερδίζουν τις εντυπώσεις ντόπιων και ξένων.

Ηighligh: Στον Φούρνο Σουσαμλή εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά το πρότυπο ISO 22000. Η επέκταση των εργαστηρίων και η απόκτηση HACCP συνέβαλε στην τυποποίηση των προϊόντων, που διατίθενται στα 3 πρατήρια της εταιρείας, ενώ τα παξιμάδια θα τα βρεις και σε όλα τα σούπερ μάρκετ "My Market" και σε πολλά άλλα μίνι μάρκετ, πρατήρια άρτου και φούρνους στη Μυτιλήνη.

Σημείωσε ότι εδώ θα γευτείς πολλά είδη κουλουράκια, ακόμα και χωρίς ζάχαρη, ενώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στον ειδικό χώρο, συνοδεία αλμυρών ή γλυκών εδεσμάτων. Φυσικά, μη φύγεις εάν δεν πάρεις για το σπίτι κριτσίνια και βουτήματα!

Info