Νώντας: Τα πιο φρέσκα ψάρια & θαλασσινά στην Αίγινα

Η φημισμένη ψαροταβέρνα μάς εκπλήσσει με την ασυναγώνιστη κουζίνα της

Η φημισμένη ψαροταβέρνα
Η φημισμένη ψαροταβέρνα "Νώντας" στην Αίγινα

Η Αίγινα είναι αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων -και όχι μόνο-, που την επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα αλλά και στις διακοπές τους προκειμένου να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες της, τους φιλόξενους κατοίκους αλλά και το νοστιμότατο φαγητό της. Μάλιστα, μία ταβέρνα είναι Νο1 στη λίστα των απανταχού καλοφαγάδων: "Ο Νώντας" στην Πέρδικα.

Οι ψαρομεζέδες τού "Νώντα" είναι διάσημοι και οι φανατικοί θαμώνες του έχουν μεταφέρει τη φήμη τους και εκτός Αίγινας, οπότε καλά θα κάνεις να κλείσεις εδώ τραπέζι για να δοκιμάσεις το πλούσιο μενού, που ικανοποιεί εύκολα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

εστιατόριο Νώντας Αίγινα
Η υπέροχη θέα του "Νώντα" θα σε συνεπάρει

Στον "Νώντα" θα απολαύσεις τα πιο φρέσκα ψάρια & θαλασσινά της Αίγινας

Στο καλύτερο σημείο της Πέρδικας, πάνω ακριβώς στη θάλασσα και σε μια πραγματικά προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στη μαρίνα για μικρά σκάφη και με θέα απέναντι το νησάκι Μονή και τις ακτές της Πελοποννήσου, το βλέμμα το μάτι σου θα γεμίσει με αξέχαστες εικόνες που... συναγωνίζονται επάξια όλα τα καλούδια που θα φτάσουν στο πιάτο σου.

εστιατόριο Νώντας Αίγινα
Στον "Νώντα" θα γευτείς λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα ψάρια

Με έμφαση στις άριστες τοπικές ύλες και τις πολύ καλές τιμές, η ιδέα στον "Νώντα" είναι να δοκιμάσεις τα πάντα, για να μη μείνεις παραπονεμένος! Ξεκίνα σίγουρα με ψαράκι, που έρχεται ολόφρεσκο στο πιάτο σου, κατευθείαν από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής.

Τίμησε, όμως, οπωσδήποτε και τις παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, όπως την ξακουστή τηγανόσουπα -μια παραλλαγή της γνωστής μας ψαρόσουπας, αλλά και τη φημισμένη γαριδομακαρονάδα.

εστιατόριο Νώντας Αίγινα
Η γαριδομακαρονάδα του "Νώντα" είναι φημισμένη

Για τους μερακλήδες, στο πλούσιο μενού θα βρεις πίτες με χωριάτικο φύλλο και χταποδάκι γιουβέτσι, ενώ μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ορεκτικών, μαγειρευτών και φυσικά ψητών στα κάρβουνα σε περιμένει για να σε εντυπωσιάσει.

Όλα αυτά, συνοδεία φυσικά παγωμένου κρασιού, που θα επιλέξεις μέσα από τη μεγάλη λίστα εμφιαλωμένων κρασιών, κυρίως ελληνικών, αλλά και ξένου αμπελώνα. Στο τέλος σε περιμένει κέρασμα του μαγαζιού, με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού, ολοκληρώνοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Info