3 μυθιστορήματα που πρέπει να διαβάσεις μέσα στον Ιανουάριο

Οταν τα φώτα σβήνουν, τι μένει πίσω τελικά;

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
3 μυθιστορήματα που πρέπει να διαβάσεις μέσα στον Ιανουάριο

Αν σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο διαβάζοντας βιβλία, για να ξεφεύγεις και να ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους, μακριά από την σκληρή και δύσκολη καθημερινότητά σου, το Youweekly.gr έχει να σου προτείνει όχι ένα, αλλά τρία, που αξίζει σίγουρα να επενδύσεις.

Προτάσεις βιβλίων

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ-ΜΑΙΡΗ ΒΑΝΔΩΡΟΥ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ-ΜΑΙΡΗ ΒΑΝΔΩΡΟΥ

  • Εκδόσεις: Υδροπλάνο
  • Σελίδες: 398

Ο Αλέκος, μεγαλωμένος σε ένα κεφαλοχώρι της Πάτρας, ονειρεύεται να γίνει διάσημος χωρίς να πρέπει να δουλέψει γι’ αυτό. Για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, είναι πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στους ισχυρούς φίλους που θα βρεθούν στον δρόμο του, προκειμένου να προωθήσει την καριέρα του και να κερδίσει χρήματα. Στη δεκαετία του ’90 φαίνεται πως το όνειρό του θα πραγματοποιηθεί. Ομως, μια λάθος κίνηση θα φέρει την ανατροπή και θα τον εξοστρακίσει από τον όμορφο και λαμπερό κόσμο στον οποίο θεωρεί ότι ανήκει. Ομως ο Αλέκος δεν είναι από αυτούς που το βάζουν κάτω. Θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής του ή μήπως απλώς θα βρίσκει πάντα τρόπους να ξεγελάει τον εαυτό του; Οταν τα φώτα σβήνουν, τι μένει πίσω τελικά;

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ-ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ-ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

  • Εκδόσεις: Καστανιώτη
  • Σελίδες: 32

Βαθιά κάτω στη γη ζουν κάτι παράξενα πλάσματα, οι τάρταροι. Τα μάτια τους είναι πάντοτε κλειστά, αφού το βασίλειό τους είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι. Ολη μέρα σκάβουν σήραγγες και λαγούμια για να βρουν σκουλήκια και ρίζες να φάνε. Ο Ηρα, ένας ονειροπόλος τάρταρος, αναρωτιέται από πού έρχονται οι ρίζες των δέντρων και θέλει να εξερευνήσει τι μπορεί να υπάρχει πέρα από τον σκοτεινό τους κόσμο. Την επιθυμία του αυτή όμως δεν την κατανοούν όλοι και εξαγριώνονται με τις ερωτήσεις του. Η απόφασή του να εγκαταλείψει την ασφάλεια του βασιλείου θα τον οδηγήσει κυριολεκτικά από το σκοτάδι στο φως. Μια αλληγορική ιστορία για όσους ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο. Γι’ αυτούς που τολμούν να διεκδικήσουν μια θέση στο φως.

TO ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΙΑΡΑΚΟΥ

TO ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΙΑΡΑΚΟΥ

  • Εκδόσεις: Καστανιώτη
  • Σελίδες: 32

Ενα σπιρτόκουτο κι ένα τζιτζίκι, κάποιο απομεσήμερο καλοκαιριού, γίνονται τυχαία παιδικό παιχνίδι. Μπορεί άραγε κανείς να κλείσει κι άλλα πράγματα σ’ ένα τόσο μικρό κουτάκι; Η ηρωίδα αυτής της ιστορίας κλείνει στο δικό της τα πιο απίθανα πράγματα - αυτά που της αρέσουν πολύ κι άλλα που μπορεί να μην της αρέσουν ιδιαίτερα. Οταν όμως το σπιρτόκουτό της γεμίσει και δεν ανοίγει πια, δεν ξέρει τι να κάνει… Μια μικρή ιστορία για όλα αυτά που κρύβουμε μέσα μας και νιώθουμε καλύτερα όταν τα εκφράζουμε.