Το προφίλ του 38χρονου Ουκρανού οδηγού που ενεπλάκη στο σοκαριστικό τροχαίο με δύο νεκρούς στην Εγνατία Οδό, σκιαγραφεί ένα επικίνδυνο μοτίβο συμπεριφοράς. Όπως αποκάλυψε το Star, ο οδηγός συνήθιζε να κάνει live μεταδόσεις στα social media την ώρα που οδηγούσε, κρατώντας το τιμόνι με το ένα χέρι και την… κάμερα στο άλλο.
Το μοιραίο συνέβη όταν το φορτηγό του καρφώθηκε σε δύο οχήματα που βρίσκονταν στη λωρίδα e–pass στα διόδια του Πολυμύλου στην Κοζάνη. Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ενώ εξετάζεται αν χρησιμοποιούσε το κινητό του εκείνη τη στιγμή.

Η Αστυνομία, αν και αρχικά πίστευε πως οι φλόγες κατέστρεψαν το οπτικό υλικό, εκφράζει πλέον αισιοδοξία ότι θα ανακτήσει βιντεοληπτικά ντοκουμέντα από τις κάμερες ασφαλείας, που ενδέχεται να «λύσουν» το μυστήριο του δυστυχήματος.

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο στην Κοζάνη
Ο οδηγός οδηγήθηκε ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ο οποίος άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια. Η απολογία του ενώπιον του ανακριτή έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο ίδιος φέρεται να αποδίδει την ευθύνη στην «πυκνή ομίχλη» και ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο που του έκλεισε τον δρόμο. Το φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Οι τρεις πρώτοι τραυματίες – δύο άνδρες 25 ετών και μία 33χρονη – πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ και οι δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν στη Βέροια αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τη Μεγάλη Πέμπτη.


">
">
">
">
">
">
">