Για τη θλιβερή επέτειο 7 χρόνων από την τραγωδία στο Μάτι, μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο Γιώργος Καΐρης, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έχασε στη φονική πυρκαγιά του 2018 τη σύντροφό του. Ο κ. Καΐρης, σημείωσε ότι, για τον ίδιο δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. «Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αποδοθεί δικαιοσύνη και γι αυτό η απόφασή μας είναι τελειώνοντας και από εδώ, πέρα από τον Άρειο Πάγο, όπου μπορούμε να φτάσουμε προς τα έξω- ευρωπαϊκά δικαστήρια, ΟΗΕ, οτιδήποτε συνεπάγεται, εμείς θα το κάνουμε», είπε.

Αφού ρωτήθηκε για τους λόγους που συμβαίνει αυτό, τόνισε πως, «Ντρέπομαι. Για το ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα στοιχεία είναι ατράνταχτα. Εμείς που έχουμε μπει στη διαδικασία και έχουμε διαβάσει τη δικογραφία, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει. Οι ισχυρισμοί για αυθαίρετα, ανέμους και τέτοια, όλα έχουν καταρριφθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι δικαστές δε διαβάζουν, δεν ξέρουν, ή προσπαθούν να καλύψουν πράγματα.

Δεν αποδίδουν τη δικαιοσύνη που πρέπει. Ήταν θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, είναι αποδεδειγμένο. Κακούργημα. Έχουμε ακούσει διάφορα μέσα στο δικαστήριο, ακόμα και από την εισαγγελέα στο Εφετείο. Αυτή τη στιγμή τελείωσε ένα εφετείο, πήγαν τρεις αξιωματικοί και ένα πολιτικό πρόσωπο φυλακή. Για μένα αυτό δεν είναι βήμα και θα σας πω το γιατί: σε ό,τι αφορά το πολιτικό πρόσωπο (σ.σ. ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας)., είχε έναν πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος ήταν ο υπουργός του, ο κ. Τόσκας. Μηνύσεις υπήρξανε, αλλά πήγανε στα κάτω συρτάρια, δεν έγινε τίποτα και την πλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας. Οι τρεις αξιωματικοί έχουν πλήρη ευθύνη, το θέμα είναι ότι πήγανε φυλακή. Θα πάμε στον Άρειο Πάγο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, «Δεν έχει να διερευνηθεί κάτι, και στο Εφετείο μάλιστα, ενώ η έφεση που υπήρχε αν το έχω διαβάσει σωστά, είναι κάτω από το 60% οι κατηγορίες που υπάρχουν. Όταν, λοιπόν, αθωώνεις τους Δήμους, στον Δήμο Μαραθώνα μιλάς για τον αντιδήμαρχο που ήταν υπεύθυνος και λέει ότι δεν έχει διερευνηθεί αν τα οικόπεδα ήταν καθαρισμένα, ας μη γελιόμαστε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν καήκαμε γιατί κάποια οικόπεδα δεν είχαν καθαριστεί. Ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ σε ένα πάνελ να έχω απέναντί μου κάποιους δικαστικούς και κάποιους πολιτικούς και να είμαστε μια ομάδα από εμάς με τα πλήρη στοιχεία. Να δω τι θα απαντήσουν στον κόσμο».

Διαβάστε την συνέχεια της εξομολόγησής του στο Ethnos.gr