Απόστολος Λύτρας – Έμαθε από τα ΜΜΕ για την παύση των καθηκόντων του: «Είναι πολύ λυπηρό»

Οι πρώτες δηλώσεις του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) αποφάσισε την προσωρινή παύση του Απόστολου Λύτρα από τα δικηγορικά του καθήκοντα για έξι μήνες, χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λύτρα με τον ποινικολόγο να εκφράζει το παράπονό του για τον τρόπο που ενημερώθηκε. Μιλώντας ζωντανά στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News, τόνισε ότι έμαθε για την απόφαση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν του επιδόθηκε κανένα σχετικό έγγραφο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (1/10).

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα μετά την απόφαση του ΔΣΑ

«Είναι πολύ λυπηρό ότι πληροφορήθηκα αυτή την εξάμηνη παύση από τα ΜΜΕ. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου θα το έχει πράξει ήδη να δει πώς έγινε αυτή η διαρροή για ένα προσωπικό θέμα. Μέχρι τις 15:30 σήμερα δεν μου είχε επιδοθεί καμία απόφαση. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς θα ισχύει», δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας.

«Είναι από τις ελάχιστες αποφάσεις που δεν υπάρχει αναστολή. Το γραφείο θα λειτουργεί με 10 άξιους συνεργάτες που έμειναν στο πλευρό μου. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, όσο θα περίμεναν κάποιοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τα αντανακλαστικά του δικηγορικού συλλόγου στη δική μου περίπτωση, τα οποία δεν δείχνουν σε πολύ σοβαρότερα θέματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος», συμπλήρωσε με νόημα ο ποινικολόγος στον αέρα του MEGA

«Σέβομαι την απόφαση, θα ασκήσω έφεση και φρονώ ότι πρόκειται για μια λάθος απόφαση σε ό,τι αφορά το σκέλος της αναστολής και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Δεν διαμαρτύρομαι. Θα έπρεπε είτε να δοθεί αναστολή, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, είτε να ανασταλεί η διαδικασία μέχρι να υπάρξει μία απόφαση από το ποινικό δικαστήριο», τόνισε κλείνοντας ο Απόστολος Λύτρας και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα μειωθεί η ποινή του.