Φωτιά Ξυλόκαστρο: Εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένοι - Εκκενώθηκαν έξι χωριά

Επιχειρούν

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI

Τραγικές είναι οι εικόνες στην Κορινθία, με την φωτιά στο Ξυλόκαστρο που ξέσπασε χθες Κυριακή 29/9 να έχει κάψει πολλά στρέμματα. Ήδη έχουν εκκενωθεί 6 χωριά. Το νεότερο μήνυμα του 112 στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας καλούσε τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων ο πυκνός καπνός από την πύρινη κόλαση έχει φτάσει μέχρι την Κόρινθο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έχουν καεί αρκετά σπίτια.

Δυο νεκροί από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν δύο απανθρακωμένες σοροί κοντά στο χωριό Ελληνικό στην περιοχή όπου κινούνταν οι δύο άνδρες που αγνοούνται από το βράδυ της Κυριακής. Νωρίτερα στον δρόμο είχαν είχαν συναντήσει πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Φωτιά Ξυλόκαστρο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πως σήμερα Δευτέρα 30/9 τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστά. «Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα ,ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο για συντονισμό των εναέριων μέσων. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας.