Νίκος Σεργιανόπουλος: 16 χρόνια από την άγρια δολοφονία του - Τι συμβαίνει σήμερα με την περιουσία του

Τα 675.000 ευρώ και η νέα μαρτυρία που αλλάζει τα δεδομένα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)
ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008, όταν ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Με 21 μαχαιριές, η δολοφονία του αποτέλεσε ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα που απασχόλησαν για καιρό την κοινή γνώμη κι εννοείται πως τα εξώφυλλα της εποχής τότε είχαν πάρει φωτιά φέρνοντας φωτογραφίες ακόμα και μέσα από το δωμάτιο του σπιτιού που βρέθηκε νεκρός (δείτε εδώ μια από αυτές που είχαν δημοσιευθεί).

Ο δράστης της δολοφονίας, ένας Γεωργιανός άνδρας, συνελήφθη λίγους μήνες αργότερα και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Στη δίκη, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήρθε σε έντονη διαμάχη με τον ηθοποιό, αλλά οι λεπτομέρειες γύρω από το έγκλημα και τα κίνητρά του παρέμειναν αινιγματικές, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο μυστήριο στην υπόθεση.

Νίκος Σεργιανόπουλος
(ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης, με χαρακτηριστικές ερμηνείες, όπως στον ρόλο του στο σήριαλ «Δύο Ξένοι», όπου έγινε γνωστός σε όλο το πανελλήνιο. Παρά την επαγγελματική του επιτυχία, η προσωπική του ζωή υπήρξε γεμάτη δυσκολίες, ενώ το τέλος του ήρθε με τον πιο βίαιο τρόπο.

Τι συμβαίνει σήμερα με την περιουσία του Νίκου Σεργιανόπουλου;

Μετά τη δολοφονία του, η περιουσία του Νίκου Σεργιανόπουλου, που περιλάμβανε το διαμέρισμα στο Παγκράτι και άλλα ακίνητα, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων και νομικών διαδικασιών. Ο ηθοποιός δεν είχε δημιουργήσει διαθήκη, γεγονός που οδήγησε στην αυτόματη διανομή της περιουσίας του στους νόμιμους κληρονόμους του, που ήταν τα μέλη της οικογένειάς του.

Ωστόσο, η διαχείριση της περιουσίας του συνάντησε διάφορα εμπόδια, κυρίως λόγω των χρεών και των νομικών εκκρεμοτήτων που είχαν συσσωρευτεί. Το διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου βρέθηκε νεκρός, παρέμεινε για αρκετά χρόνια αχρησιμοποίητο και υπήρξαν φήμες ότι είχε τεθεί προς πώληση. Παράλληλα, υπήρχαν νομικές προστριβές γύρω από την κληρονομιά και τη διαχείριση της περιουσίας του.

Κηδεία Νίκου Σεργιανόπυολου
ΔΡΑΜΑ - ΚΗΔΕΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Σήμερα, 16 χρόνια μετά την τραγωδία, σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το protothema.gr για την πολύκροτη υπόθεση της διαθήκης του αποβιώσαντος Λεωνίδα Λαγουδάκη, ετεροθαλή αδελφού του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου αποκαλύπτονται κρίσιμες πληροφορίες που αμφισβητούν την αυθεντικότητα της διαθήκης που παρουσίασε ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης, πρόεδρος και διαχειριστής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αλυσίδα Ελπίδας», μέσω της οποίας κληρονόμησε αρχικά και μέρος της περιουσίας του Νίκου Σεργιανόπουλου, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα στο φύλο της περασμένης Κυριακής, 8 Σεπτεμβρίου.

Ο επιστήθιος φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του ισχυρίζεται ότι την ημερομηνία που συντάχθηκε η διαθήκη του Λαγουδάκη, εκείνος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει, από την έρευνα που πραγματοποίησε, δεν υπήρχε καμία άδεια εξόδου από το νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση του Λαγουδάκη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας για να δηλώσει τη τελευταία του βούληση ενώπιον της συμβολαιογράφου Ε.Σ. «Δεν υπήρχε δυνατότητα να φύγει από το νοσοκομείο. Ο Λεωνίδας ήταν σε άσχημη κατάσταση και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί για να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο. Ήταν κλινήρης», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο στενός φίλος του Λαγουδάκη, ισχυρίζεται ότι ο Λεωνίδας δεν γνώριζε προσωπικά κανέναν από τους τρεις μάρτυρες που εμφανίζονται στη διαθήκη. «Δεν είχε καμία επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο πρόσωπο που βρισκόταν κοντά του τις τελευταίες του μέρες ήμουν εγώ», δηλώνει, υπογραμμίζοντας ότι ο Λαγουδάκης αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και δυσκολία στην ομιλία του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο μάρτυρας και στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λαγουδάκης διέθετε μεταξύ άλλων και δύο τραπεζικά βιβλιάρια σε συγκεκριμένη τράπεζα, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τις 675.000 ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών προερχόταν από τη θεία του ως εξ αδιαθέτου κληρονόμος της. Επιπλέον, τα έσοδα του από τα καταστήματα ιδιοκτησίας του στην οδό Μενάνδρου ανέρχονταν σε περίπου 4.000 ευρώ μηνιαίως. «Ο Λεωνίδας μού είχε εμπιστευτεί τα βιβλιάριά του για να τακτοποιώ τα οικονομικά του ζητήματα όσο νοσηλευόταν. Μετά τον θάνατό του, έλεγξα από περιέργεια τους λογαριασμούς και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε μέσα ούτε ένα ευρώ. Τι απέγιναν αυτά τα χρήματα; Πώς εξαφανίστηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;» διερωτάται, αφήνοντας αιχμές για πιθανή υφαρπαγή της περιουσίας του εκλιπόντος.

Νίκος Σεργιανόπουλος διαθήκη

Η μαρτυρία αυτή ρίχνει νέο φως στην υπόθεση, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη γνησιότητα της διαθήκης του Λαγουδάκη και την εμπλοκή τρίτων προσώπων. Τα οικονομικά στοιχεία και οι αμφιβολίες για τη νομιμότητα της διαθήκης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές τη στιγμή που ο στενός φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη δηλώνει στο protothema.gr πρόθυμος να καταθέσει ενώπιον εισαγγελέα όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Μια ζωή γεμάτη φως και σκοτάδι

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ένας ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο και παρουσία στον ελληνικό πολιτισμό. Ωστόσο, η προσωπική του ζωή ήταν συχνά ταραγμένη, με προβλήματα που σχετίζονταν με τη χρήση ουσιών και την κατάθλιψη. Παρά τις επαγγελματικές του επιτυχίες, οι προσωπικές του αναζητήσεις και τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον οδήγησαν σε μια μοναχική πορεία.

Σήμερα, η τραγική ιστορία του συνεχίζει να προκαλεί θλίψη και προβληματισμό, αλλά και να υπενθυμίζει τις δυσκολίες που μπορεί να κρύβονται πίσω από τη λαμπερή εικόνα ενός διάσημου προσώπου.