Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Με δάκρυα στα μάτια μετά το Χρυσό Μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

«Λύγισε» κατακτώντας την ύψιστη διάκριση στην τελευταία της Ολυμπιάδα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Με δάκρυα στα μάτια μετά το Χρυσό Μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μπήκε στο πάνθεον στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο στην κολύμβηση, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και γράφοντας ιστορία με την επιτυχία της, σε μία ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για εκείνη.

Ο τελικός των 50 μέτρων ύπτιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικός για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, καθώς συνδυάστηκε με τα γενέθλιά της. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που κατακτάει χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με την επιτυχία της να μην είναι μόνο μια προσωπική νίκη αλλά και μια σημαντική στιγμή για την ελληνική κολύμβηση. Η κολυμβήτρια αποτελεί έμπνευση για πολλούς και επιβεβαιώνει τη δύναμη και την αφοσίωση των Ελλήνων αθλητών.

Δείτε επίσης: Μανώλης Στεφανουδάκης: Έγινε Παραολυμπιονίκης για τρίτη φορά - «Σίγουρα μιλάει η κρητική ψυχή, είμαστε περήφανοι για την χώρα μας»

Τι δήλωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μετά το χρυσό μετάλλιο

«Τι τέλος, πραγματικά. Έβαλα τα κλάματα και μόνο που το σκέφτομαι, έχω παλέψει τόσο πολύ, είχαμε τόσες ατυχίες και όμως λέγαμε ότι έχουμε ψυχή. Μία μέρα πριν, η συναθλήτριά μου Δώρα Ποιμενίδου, μου έδωσε ένα γούρι, το οποίο πραγματικά μάλλον μου έφερε τύχη και πήραμε την πρώτη θέση. Για μένα ήταν η τελευταία χρονιά», σημείωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μετά την κατάκτηση του χρυσού, πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

«Ήθελα να τα δώσω όλα για όλα. Είχα θέμα με τον πνεύμονά μου, δεν μπορούσα να μιλήσω για τίποτα, έγραφαν αυτά που ήθελαν να γράψουν και τους έλεγα “Ησυχία, στο τέλος θα δώσουμε ό,τι είναι να δώσουμε”. Και το δώσαμε», κατέληξε εμφανώς συγκινημένη η χρυσή Ολυμπιονίκης.