Απόστολος Λύτρας: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητάει να τον βγάλουν από τη φυλακή

Τι αναφέρει σε υπόμνημά της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Πέρασαν δυο και πλέον μήνες από την προσωρινή προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα. Ο ποινικολόγος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη (πρώην πλέον) σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, τονίζοντας πως θα ζητήσει θεραπεία. Στο μεσοδιάστημα μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, και στη συνέχεια στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορίνθου, καθώς προέκυψαν πολλά προβλήματα με την κράτησή του.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, με υπόμνημα που απέστειλε, ζητάει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα υπό όρους για χάρη της ανήλικης κόρης τους. Σύμφωνα με το Πρώτο θέμα, η πρώην σύζυγός του δεν υπαναχωρεί στην υποστήριξη της κατηγορίας, ωστόσο θέτει ως προτεραιότητα την επιθυμία του παιδιού τους να βλέπει πιο συχνά τον πατέρα του.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου - Η νέα πρόταση του εισαγγελέα

Τι σημαίνει το υπόμνημα της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Στο υπόμνημά της η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει χαρακτηριστικά, «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Σε περίπτωση που το αίτημα της 37χρονης δικηγόρου γίνει δεκτό οι όροι που μπορούν να επιβληθούν στον Απόστολο Λύτρα είναι: Απομάκρυνση από την οικογενειακή κατοικία, μετοίκηση, απαγόρευση προσέγγισης του χώρου κατοικίας και εργασίας του θύματος και κατοικίες συγγενικών της προσώπων.

Το εν λόγω υπόμνημα κατατέθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου λίγο μετά τον Δεκαπεναύγουστο αφού πρώτα, είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον Απόστολο Λύτρα ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, ενώ ρύθμισαν και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. Σκοπός τους είναι το παιδί να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του και να μην αποκοπεί από εκείνον.

Θυμίζουμε ότι ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της πρώην συζύγου του και άλλοτε βασικής του συνεργάτιδας στο δικηγορικό γραφείο.