Παύλος Γερακάρης: Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα ο δημοσιογράφος – Παραθέριζε στο Βραχάτι

Θρήνος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Μάρκος Χουζούρης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Μάρκος Χουζούρης/Eurokinissi

Η ελληνική δημοσιογραφία και ο αθλητικός κόσμος θρηνούν σήμερα την απώλεια του Παύλου Γερακάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ παραθέριζε στο Βραχάτι, όπου είχε εξοχικό, και βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Παύλου Γερακάρη.

Ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΤ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου μας Παύλου Γερακάρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι πρόεδρε...», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Παύλος Γερακάρης

Ο Παύλος Γερακάρης ήταν ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα, γνωστός για την πολυετή του καριέρα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Κορυδαλλό, ο Γερακάρης αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και έντυπα, καθώς και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου υπηρέτησε ως προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος.

Η καριέρα του στην ΕΡΤ ξεκίνησε το 1983 με την παρουσίαση της εκπομπής «Αθλητικοί παλμοί», ενώ υπηρέτησε και ως παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και σχολιαστής, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού. Διετέλεσε ακόμη τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνική απώλεια του Παύλου Γερακάρη που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία. Ο εκλιπών εργάστηκε επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εργάστηκε και στις Υπηρεσίες Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ήταν πάντα κοντά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις προσπάθειες των αθλητών μας σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, φτάνοντας να είναι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αλλά και μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας πολλές μάχες για τους συναδέλφους του. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκφράζοντας όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γερακάρη, στους οικείους του και τα μέλη της οικογένειας των αθλητικών συντακτών».