Ναυάγιο στη Σικελία: Δείτε για πρώτη φορά τα πρόσωπα των 5 νεκρών - Αναζητείται ακόμη η 6 σορός

Μια κρουαζιέρα που κατέληξε σε υγρό τάφο - Ανάμεσά τους μεγιστάνας με την 18χρονη κόρη του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ναυάγιο στη Σικελία: Δείτε για πρώτη φορά τα πρόσωπα των 5 νεκρών - Αναζητείται ακόμη η 6 σορός

Η κρουαζιέρα αναψυχής και χαλάρωσης μετατράπηκε σε τραγωδία για τον μεγιστάνα Μάικ Λιντς, την 18χρονη κόρη του και την παρέα του, που επέβαιναν στο υπερπολυτελές ιστιοφόρο Bayesian και κατέληξε σε ναυάγιο στη Σικελία.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 επιβάτες και μέλη πληρώματος και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο στη Σικελία. Το υπερπολυτελές γιοτ ανατράπηκε και ναυάγησε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας τη Δευτέρα (19/8). Ζωντανοί από το ναυάγιο βγήκαν 15 άτομα, ενώ τη Δευτέρα ανασύρθηκε το πτώμα του σεφ του γιοτ Ρεκάλντο Τόμας ενώ χθες ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των πέντε από τους έξι ανθρώπους που παρέμεναν αγνοούμενοι.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες με στόχο να ανασυρθεί η μία σορός που έχει εντοπιστεί αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος, και να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος. Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι σοροί του μεγιστάνα Μάικλ Λιντς και της κόρης του, Χάνα, είναι ανάμεσα σε αυτές που εντοπίστηκαν χθες και έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ιταλική Corriere, οι υπόλοιποι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκουν στον πρόεδρο της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, τη σύζυγό του Τζούντιθ, τον δικηγόρο Κρις Μορβίλο και τη σύζυγό του Νέντα. Η ιταλική Corriere δημοσίευσε τα ονόματα και τα προφίλ των αγνοουμένων που φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί ως θύματα του ναυαγίου. Ο Καναδο-Αντιγκουανός μάγειρας του γιοτ ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του ναυαγίου. Ζούσε στην Αντίγκουα, ήταν ο σεφ του πλοίου και γνώριζε τον Μάικ Λιντς για 30 χρόνια. Άνθρωποι που τον γνώριζαν έκαναν λόγο για έναν αγαπητό, καλοσυνάτο άνθρωπο με μια ήρεμη ψυχή.

Διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr