Παρίσι 2024: Επέστρεψε η ελληνική αποστολή στην Αθήνα με 8 μετάλλια στις αποσκευές της

Μόνο υπερηφάνεια για τους Ολυμπιονίκες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: Στέλιος Στεφάνου & Αργυρώ Αναστασίου/Eurokinissi
Φωτογραφίες: Στέλιος Στεφάνου & Αργυρώ Αναστασίου/Eurokinissi

Πριν από λίγη ώρα προσγειώθηκε στην Αθήνα η ελληνική αποστολή μετά την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024. Η χώρα μας κατάφερε να κατακτήσει 8 μετάλλια, χαρίζοντας χαμόγελα και στιγμές συγκίνησης σε όλους.

Συγκεκριμένα, η Team Hellas συγκέντρωσε 1 χρυσό μετάλλιο, από τον Μίλτο Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, 1 αργυρό στην κολύμβηση από τον Απόστολο Χρήστου στα 200μ. ύπτιο και 6 χάλκινα, τα οποία κατέκτησαν οι Θοδωρής Τσελίδης (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής (χάλκινο στην κωπηλασία, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών), Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στην κωπηλασία, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Λευτέρης Πετρούνιας (χάλκινο στους κρίκους), Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στο άλμα επί κοντώ) και Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (χάλκινο στην πάλη).

Δείτε επίσης: Παρίσι 2024: «Τελετή πλήξης» - Σάλος στο X/Twitter με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Εμμανουήλ Καραλής με τον πατέρα του Χάρη
Ο Εμμανουήλ Καραλής με τον πατέρα του Χάρη

Από τις καλύτερες παρουσίες μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες η ελληνική αποστολή στο Παρίσι 2024

Σημειώνεται ότι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής, Φίτσιου - Κοντού, ο Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, ο Ολυμπιονίκης τζούντο Θόδωρος Τσελίδης και ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου επέστρεψαν τις προηγούμενες μέρες.

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ
Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

Στην πτήση της Aegean, που έφερε πίσω την ελληνική αποστολή βρίσκονταν οι μεταλλιούχοι Τεντόγλου, Καραλής και Κουρουγκλίεφ, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών που κατέλαβε την 5η θέση και των γυναικών, που τερμάτισε 7η στο Ολυμπιακό τουρνουά. Την αποθέωση γνώρισαν επίσης και τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου που κατέκτησαν την 6η θέση, καθώς και η Κατερίνα Στεφανίδη με την Αριάδνη Αδαμοπούλου.

Ευαγγελία Πλατανιώτη
Ευαγγελία Πλατανιώτη

Με αυτά τα 8 μετάλλια στο Παρίσι, η ελληνική αποστολή ισοφάρισε την επίδοση της Ατλάντα το 1996, μία από τις καλύτερες παρουσίες της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εμμανουήλ Καραλής
Εμμανουήλ Καραλής
Μίλτος Τεντόγλου
Μίλτος Τεντόγλου
Αριάδνη Αδαμοπούλου
Αριάδνη Αδαμοπούλου