Φωτιά στη Διώνη – Η στιγμή που σπίτι παραδίδεται στις φλόγες: «Βρίσκονται άνθρωποι που ήρθαν να δουν τι συμβαίνει!»

Απομακρύνθηκε τηλεοπτικό συνεργείο, σε σοκ η ρεπόρτερ

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Μιχάλης
Φωτογραφία: Μιχάλης

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη βορειοανατολική Αττική, με τις φωτιές να καίνε από χθες το μεσημέρι και με τους μετεωρολόγους να μην είναι αισιόδοξοι, τονίζοντας πως οι άνεμοι θα συνεχιστούν.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο. Στη Διώνη βρέθηκε συνεργείο του ΣΚΑΪ και κατέγραψε ένα από τα σπίτια που παραδόθηκε στις φλόγες, με τη ρεπόρτερ Βάσια Γκανάρα να περιγράφει σε κατάσταση σοκ τα όσα συνέβησαν.

Δείτε επίσης: Φωτιά Βαρνάβα: «Ήταν καθαρός εμπρησμός, ακριβώς πίσω από το σπίτι μας, τα πυροσβεστικά ήταν έξω από βίλες...»

Η στιγμή που σπίτι στη Διώνη παραδόθηκε στη φωτιά

Η δημοσιογράφος μαζί με το συνεργείο που βρίσκονταν στο σημείο κατάλαβαν γρήγορα ότι γινόταν επικίνδυνη η κατάσταση, με τους μαύρους καπνούς να πυκνώνουν και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Έτσι ξεκίνησαν να φεύγουν μακριά, συναντώντας, πέρα από τους πυροσβέστες ορισμένους κατοίκους της Διώνης που βοηθούν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να περιορίσουν τη ζημιά.

«Πήρε το σπίτι φωτιά! Είναι το σπίτι που βλέπαμε νωρίτερα. Έχει πάρει φωτιά η πίσω αυλή. Είναι μεγάλες μονοκατοικίες και βλέπουμε το πίσω κομμάτι, το τοιχίο, το γλείφουν οι πύρινες γλώσσες. Βρίσκονται άνθρωποι, οι κάτοικοι που συνομιλούσαμε νωρίτερα. Είναι γείτονες που ήρθαν να δούνε τι συμβαίνει», ανέφερε με δυσκολία η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ περιγράφοντας τη φωτιά στη Διώνη, πριν της κάνουν έκκληση οι πυροσβέστες να απομακρυνθεί για να γλιτώσει από τον καπνό.