Φωτιά Βαρνάβα: «Ήταν καθαρός εμπρησμός, ακριβώς πίσω από το σπίτι μας, τα πυροσβεστικά ήταν έξω από βίλες...»

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες με τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής. Ο πύρινος όλεθρος συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με σπίτια και κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτη.

Μία από τους κατοίκους του Βαρνάβα μίλησε εμφανώς φορτισμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», καταγγέλλοντας ότι όλα ξεκίνησαν από εμπρησμό και ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν στις γύρω βίλες, αφήνοντας ανυπεράσπιστη την περιουσία της.

«Εμάς καταστράφηκε ολοσχερώς στον Βαρνάβα, 1 χλμ. από την εστία την οποία την είδαμε κι ήταν αρχικά πολύ μικρή. Δεν είχαν στείλει κάτι, μόνο δύο μικρά ελικόπτερα, που έκαναν 45 λεπτά να έρθουν. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο και δεν έβαλε κανένας barbeque, όπως ειπώθηκε, ήταν καθαρός εμπρησμός. Ήταν ακριβώς πίσω από το σπίτι μας, πίσω από ένα λόφο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Θάλεια, κάτοικος του Βαρνάβα.

«Δεν έριξαν σταγόνα στο σπίτι μας», καταγγέλλει κάτοικος Βαρνάβα

Και συμπλήρωσε: «Εμείς μπορέσουμε μόνο να σώσουμε τον σκύλο μας και το γατί μας. Όταν γυρίσαμε κι είδαμε κατεστραμμένο το σπίτι, δεν το περιμέναμε γιατί υπήρχε πυροσβεστικό έξω στο σπίτι μας, στο σημείο που είχε πεύκα από κάποιο ακαθάριστο οικόπεδο. Δεν έριξαν σταγόνα! Όταν επιστρέψαμε, είδαμε τα πυροσβεστικά να είναι έξω από βίλες για να σώσουν τις βίλες. Εγώ αυτό είδα» είπε απεγνωσμένη η κ. Θάλεια για το σπίτι της που κάηκε και συνέχισε: «Απέναντι από εμάς δεν κάηκε κάποιο σπίτι, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε, πήραμε τα ζωντανά μας και φύγαμε σε πέντε λεπτά».

«Τα πυροσβεστικά ήταν έξω από τις βίλες, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Καταστραφήκαμε, χάσαμε τα πάντα. Δεν μας έχει απομείνει τίποτα. Ό,τι είχαμε μια ζωή καταστράφηκε. Ποιος θα με αποζημιώσει, ο πρωθυπουργός με τα 6.000€; Είδαμε και τους πλημμυροπαθείς. Φτάνει! Μας έκαψαν, μας έπνιξαν, τι άλλο θέλουμε; Δεν αντέχουμε άλλο!», κατέληξε εμφανώς οργισμένη η κάτοικος του Βαρνάβα.