Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κατέρρευσε η Ελίνα Τζένγκο μετά την 3η προσπάθεια – Επιστρέφει χωρίς μετάλλιο

Το μέλλον της ανήκει

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Την ένατη θέση κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρά την πρώτη καλή της βολή, η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη, και έμεινε εκτός συνέχειας στον τελικό του ακοντισμού. Παρόλα αυτά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη, καθώς το μέλλον της ανήκει.

Η πρωταθλήτρια ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, έριξε βολή στα 61,85μ., που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη φετινή της επίδοση. Η δεύτερη προσπάθειά της ήταν άκυρη, ενώ με το άγχος για να παραμείνει ανάμεσα στις οκτώ αθλήτριες που θα συνεχίσουν στον τελικό η τρίτη της προσπάθεια μετρήθηκε μόλις στα 57,90μ.

Η στιγμή που κατέρρευσε η Ελίνα Τζένγκο

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε Βαν Ντικ και Ογκροντνίκοβα να κάνουν βολές στα 63,93 και 63,68, να ανέβουν στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως και την πετάξουν εκτός οκτάδας, καταλαμβάνοντας οριστικά την 9η θέση στους πρώτους τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως η κάμερα έπιασε την Ελίνα Τζένγκο να λυγίζει συναισθηματικά στην αγκαλιά του προπονητή της αμέσως μετά την πρόκριση της Ογκροντνίκοβα που οδήγησε στον δικό της αποκλεισμό από το δεύτερο μέρος του μεγάλου τελικού στο ακόντιο γυναικών το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πρώτες δηλώσεις της Ελίνας Τζένγκο μετά την πρόκριση – Πάει για μετάλλιο

Συγκινημένη στις πρώτες δηλώσεις της

«Μου μένει μία πικρή γεύση. Σήμερα δεν συγκρατήθηκα, παρασύρθηκα γιατί ξεκίνησα καλά. Πίστεψα πολύ στον εαυτό μου, ήθελα να πάω όλα για όλα. Έπρεπε να πάω πιο συγκρατημένα. Κλαίω γιατί βγαίνει όλη η πίεση, είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι υγιής, που έφτασα έως εδώ.

Στόχος μου ήταν η οκτάδα, με πέταξαν έξω για μία θέση. Έχω πολλές δυνατότητες και καταστρέφομαι από το σφίξιμο, από το στρες και από το άγχος. Δεν τα παρατάω, ήταν μία τεράστια εμπειρία και ευελπιστώ πως την επόμενη φορά θα είμαι πολύ διαφορετική. Είναι πολύ πιεστικό όλο αυτό, τώρα μου φεύγει το βάρος των αγώνων και γι' αυτό κλαίω», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη στην ΕΡΤ η Ελίνα Τζένγκο μετά το τέλος του αγώνα.