Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νίκη γοήτρου για την Εθνική Πόλο γυναικών – Κατέκτησε την 7η θέση

Συγκίνηση για τις Ελληνίδες διεθνείς

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ολοκλήρωσε το Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι με χαμόγελα, κερδίζοντας τον Καναδά με 19-10 στον αγώνα κατάταξης και κατακτώντας την 7η θέση.

Το πρώτο οκτάλεπτο έληξε ισόπαλο, με την Ξενάκη να ξεχωρίζει για την ελληνική ομάδα. Ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ, αλλά ο Καναδάς αντέδρασε γρήγορα και πήρε προσωρινά το προβάδισμα.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Λύγισε» η Εθνική Πόλο γυναικών, ηττήθηκε με 9-6 από την Αυστραλία

Κυριαρχία της Εθνικής Πόλο γυναικών στο τελευταίο ματς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Ελλάδα κυριάρχησε στο δεύτερο οκτάλεπτο, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά στους 4 πόντους, κλείνοντας το σκορ στο 7-3. Ωστόσο, ο Καναδάς απάντησε με δύο γκολ, μειώνοντας το σκορ σε 7-5 στο τέλος του οκταλέπτου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία στην επίθεση και διευρύνοντας τη διαφορά στα πέντε γκολ, κάνοντας καθοριστικό βήμα προς τη νίκη.

Η Εθνική συνέχισε να κυριαρχεί σε επίθεση και άμυνα, εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία για να σκοράρει, καταλήγοντας να κλείσει το παιχνίδι με 19 γκολ. Οι Ελληνίδες διεθνείς αγκαλιάστηκαν συγκινημένες μετά το τέλος του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 5-2, 7-3.

Τι δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου

«Η ομάδα παραμένει ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επειδή ήταν η τελευταία μέρα ήθελα να κάνω ένα γενικό απολογισμό. Αυτή η ομάδα ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, πήρε τη νίκη με τη Γαλλία μετά από 20 χρόνια, ενώ η τελευταία νίκη που είχε κάνει η Εθνική ομάδα ήταν στον ημιτελικό της Αθήνας. Αυτά δεν είναι δικαιολογίες, είναι η ιστορία», δήλωσε αρχικά η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου.

«Αυτό που κουβάλησαν τα παιδιά είναι πολύ βαρύ, το τελευταίο εξάμηνο αυτή η ομάδα έκανε σπουδαία πράγματα. Προφανώς θέλαμε κάτι καλύτερο, αλλά τίποτα δεν είναι αυτονόητο στον πρωταθλητισμό και δεν γίνονται άλματα. Εύχομαι το βήμα που έκανε αυτή η ομάδα να είναι σταθερό και να πάει την ομάδα μπροστά. Το βασικό είναι το πώς ήρθαμε και πώς παλέψαμε, παρότι δεν βρήκαμε αγωνιστικό ρυθμό. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι προσπαθήσαμε για να κάνουμε το καλύτερο. Θέλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ στις αθλήτριες», πρόσθεσε.