Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεφ – Το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι

Ανέβασε τη χώρα μας στο βάθρο της πάλης για πρώτη φορά από το 2004

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» πανηγυρίζει το 8ο μετάλλιό της, το οποίο είναι το 6ο χάλκινο. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 86 κιλά της ελευθέρας πάλης, νικώντας τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με σκορ 5-4.

Αυτό το μετάλλιο αποτελεί το 12ο συνολικά στην ιστορία της ελληνικής πάλης σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το πρώτο μετά το 2004, όταν ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν είχε κατακτήσει το χάλκινο στους Αγώνες της Αθήνας στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

Δείτε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Στιγμές συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Παρίσι - Ηχούσε σε όλο το στάδιο ο Εθνικός Ύμνος

Πώς έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων ο Κουρουγκλίεφ

Μετά από ένα πρώτο λεπτό όπου οι δύο αθλητές «ζυγίστηκαν», ο Κουρουγκλίεφ άνοιξε το σκορ στο 4:23 πριν το τέλος (2-0), αποκτώντας ψυχολογικό προβάδισμα για το δεύτερο μέρος, όπου με δύο ακόμα πόντους κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα.

Ο Αμινέ, χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, μείωσε το σκορ σε 4-2 με την τελική του επίθεση και παραλίγο να ισοφαρίσει με μια τελευταία λαβή μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ελληνική πλευρά έκανε challenge, το οποίο αποδείχθηκε επιτυχές, προσθέτοντας έναν πόντο που καθόρισε το τελικό 5-4, χαρίζοντας το χάλκινο στον Κουρουγκλίεφ.

«Εγώ ήρθα εδώ για το χρυσό, αλλά ο Θεός μου έδωσε αυτό το μετάλλιο. Ευχαριστώ πολύ τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ειδικά στον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, τον αν. υπουργό Αθλητισμού, κ. Βρούτση και τον Κώστα Θάνο (σ.σ. βετεράνος αθλητής της πάλης)», είπε στις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση μετά τον τελικό ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ.