Μίλτος Τεντόγλου: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει για το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες

Και μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ όχι ψίχουλα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με επίδοση 8,48 μέτρα, στη δεύτερη προσπάθειά του, και έγινε έτσι για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης. Μάλιστα έγινε ο πρώτος αθλητής μετά τον Καρλ Λιούις που κατάφερε στο άλμα εις μήκος δεύτερο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Το πρώτο το πήρε στους αγώνες στο Τόκιο με άλμα στα 8,41 μ., στην 6η προσπάθειά του.

Ο ήχος του Εθνικού ύμνου στην απονομή του ακούστηκε σε ολόκληρο το γήπεδο και το βίντεο προκαλεί τεράστια συγκίνηση. Ο ολυμπιονίκης που μεγάλωσε τα Γρεβενά, κατάφερε να κάνει υπερήφανη ολόκληρη την Ελλάδα.

Πόσα χρήματα όμως θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου;

Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο η διάκριση του χρυσού μεταλλίου θα του αποφέρει και χρήματα. Όπως γράφει tovima.gr ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει τις 90.000 ευρώ που προβλέπονται για την κατάκτηση του χρυσού, ωστόσο δεν θα λάβει τα υπόλοιπα προνόμια αφού ήδη τα έχει πάρει.

Μίλτος Τεντόγλου Ολυμπιακοί Αγώνες
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ποια είναι αυτά τα προνόμια;: Η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες δίνει το δικαίωμα στους νικητές να επιλέξουν ανάμεσα στην απονομή ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού αλλά και την δυνατότητα απευθείας εισαγωγής σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ και απευθείας εισαγωγή σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).

Ο Μίλτος Τεντόγλου ωστόσο, έχει ήδη ορκιστεί έφεδρος αξιωματικός από την στιγμή που στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Τόκιο.

Εκτός των 90.000 ευρώ, θα λάβει ακόμα 50.000 δολάρια από το World Athletics τα οποία δίνει σε κάθε νικητή του στίβου.