Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αργυρός ο Παύλος Κοντίδης στην ιστιοπλοΐα - Η ιστορική στιγμή που χάρισε σε Ελλάδα και Κύπρο

Πολλά μπράβο!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αργυρός ο Παύλος Κοντίδης στην ιστιοπλοΐα - Η ιστορική στιγμή που χάρισε σε Ελλάδα και Κύπρο

Μία τρομερή προσπάθεια έκανε ο Παύλος Κοντίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Κατάφερε να τερματίσει δεύτερος με 56 βαθμούς ποινής, κατακτώντας έτσι το αργυρό μετάλλιο, που είναι το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του, μετά το ασημένιο που είχε πάρει στα Laser το 2012 στο Λονδίνο. Τα συναισθήματά του είναι απερίγραπτα και η συγκίνησή του μεγάλη. Φυσικά όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο αισθάνονται περηφάνια για εκείνον και το επίτευγμά του.

Την πρώτη θέση κατάλαβε ο Ματ Γουέρν, ο οποίος είναι 28 χρονών με καταγωγή από την Αυστραλία και είχε προβάδισμα 14 βαθμών έναντι του Κύπριου, ενώ την τρίτη θέση βρέθηκε ο Ούγγρος Γιόναταν Βαντνάι.

Δείτε επίσης: Μίλτος Τεντόγλου: Η αλήθεια για την καταγωγή και η κούκλα σύντροφός του - Ποιος είναι ο 26χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης που έκανε περήφανη την Ελλάδα

Η ιστορική στιγμή που ο Παύλος Κοντίδης τερματίζει 2ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Παύλος Κοντίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 11 Φεβρουαρίου 1990. Στα εννέα του χρόνια έτρεξε για πρώτη φορά στη θάλασσα. Στο παγκύπριο εφηβικό πρωτάθλημα Laser το 2003 πήρε την πρώτη του νίκη. Σε ηλικία 15 ετών συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια κατάταξη των Laser, ως Νο541 του κόσμου, ενώ σε ηλικία 18 ετών μπήκε για πρώτη φορά στην 100άδα (Νο96). Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Τον Αύγουστο του 2009 ο Κοντίδης ανέβηκε στο Νο8 του κόσμου, με την καλύτερη του θέση να έρχεται τον Ιούνιο του 2011, όταν έφτασε στο Νο6. Τον Αύγουστο του 2010 πήρε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser στη θάλασσα της Μάγχης.

Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Παράλληλα έγινε ο πρώτος σύγχρονος Κύπριος αθλητής που κατακτά ολυμπιακό μετάλλιο με τα χρώματα της Κύπρου. (Το 1896 είχε κατακτήσει ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο ο κύπριος Ιωάννης Φραγκούδης συμμετέχοντας με την Ελλάδα).

Είναι αθλητής του ναυτικού ομίλου Λεμεσού. Ο Κοντίδης ανέβαλε τις σπουδές του στο Σαουθάμπτον το 2010, αφού ήθελε να προετοιμαστεί επαγγελματικά για την Ολυμπιάδα του 2012.

Πηγή: Βικιπαίδεια