Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φινάλε-θρίλερ για την Εθνική Πόλο ανδρών – Ηττήθηκε δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος

«Ήταν μαχαιριά στην καρδιά», δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Ένα απίστευτο τέλος είχε ο αγώνας της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, και όχι ευχάριστο για τους Έλληνες διεθνείς που έμειναν εκτός τετράδας. Μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ένα γκολ του Γιάκσιτς διαμόρφωσε το τελικό 12-11 και έστειλε τη Σερβία στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να μην το πιστεύουν.

Και οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον Δημήτρη Σκουμπάκη να σημειώνει χατ τρικ και να κάνει μαγικά, που δεν έφταναν για να κρατήσουν το σκορ. Οι Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 11-11, πιστεύοντας πως το ματς θα κριθεί στα πέναλτι, κάτι που δεν έγινε.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Πετρούνιας - Επέστρεψε θριαμβευτής στην Ελλάδα: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένειά μου»

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού μετά το ματς των Ολυμπιακών Αγώνων

«Δεν νομίζω ότι είναι από τα παιχνίδια που μπορείς να ξεφύγεις στο σκορ. Δεν το καταφέραμε. Πήραν προβάδισμα σε ένα κρίσιμο σημείο, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και χάσαμε με έναν τρόπο που αδικεί την προσπάθειά μας. Θα ήθελα πολύ να είμαστε οι καλύτεροι καθαρά, αλλά η Σερβία ήρθε πεινασμένη, περιμέναμε ότι θα παίξουν σαν “σκυλιά”, όμως δεν μας πίεσαν. Ελέγχαμε και οι δύο το παιχνίδι, όποιος θα έβαζε το τελευταίο γκολ, θα κέρδιζε. Το να χάνεις με ένα γκολ από τη σέντρα με δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος δεν είναι άδικο, είναι κρίμα», δήλωσε στην ΕΡΤ εμφανώς απογοητευμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος μετά το τέλος του αγώνα.

«Δεν έχει σημασία ποιον αντίπαλο έχεις, όλες οι ομάδες παίζουν ως ίσος προς ίσο. Είμαι ευχαριστημένος από τους αθλητές μου, ο τρόπος που χάσαμε ήταν μαχαιριά στην καρδιά», κατέληξε στρέφοντας την προσοχή του στους αγώνες για την κατάταξη 5-8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ελπίζω να είναι ένας εφιάλτης, να ξυπνήσω και να ξαναπαίξω το παιχνίδι», δήλωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης Σκουμπάκης