Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πρώτες δηλώσεις της Ελίνας Τζένγκο μετά την πρόκριση – Πάει για μετάλλιο

«Μερικές φορές καταστρέφω τον εαυτό μου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πρώτες δηλώσεις της Ελίνας Τζένγκο μετά την πρόκριση – Πάει για μετάλλιο

Με την καλύτερή της επίδοση για φέτος, η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του ακοντισμού και στοχεύει σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 εξασφάλισε την πρόκριση με μια βολή στα 63,22 μ. στην τρίτη της προσπάθεια.

Στις πρώτες δηλώσεις της στην ΕΡΤ, μετά τη μεγάλη πρόκριση, η Ελίνα Τζένγκο εξήγησε τους λόγους που «λύγισε» ο προπονητής της, Γιώργος Μποτσκαριώφ, ενώ μοιράστηκε με τον κόσμο τα συναισθήματά της.

Δείτε επίσης: Ελίνα Τζένγκο: Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στον ακοντισμό – Έπεσε στην αγκαλιά του προπονητή της

Οι πρώτες δηλώσεις της Ελίνας Τζένγκο μετά την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω μία τέτοια επίδοση. Είμαι χαρούμενη και τρισευτυχισμένη που στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι σε τελικό. Αν δεν είσαι αθλητής και αν δεν έχεις έρθει εδώ, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που συμβαίνει. Σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα, δεν βλέπεις ούτε μία κενή θέση. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει για ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά η Ελίνα Τζένγκο.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο προπονητής της έκλαψε μετά την πρόκριση, η Ελίνα Τζένγκο απάντησε: «Ο κόουτς πιστεύει πολύ σε εμένα και τον στενοχωρεί που λόγω του άγχους μου μερικές φορές καταστρέφω τον εαυτό μου. Προσπαθούμε πολύ για το αποτέλεσμα, οπότε όταν έρχεται επιτέλους, μας βγαίνει το κλάμα από ανακούφιση».

«Με πείσμωσε πολύ η 6η θέση στη Ρώμη. Θα προσπαθήσω να είμαι συγκρατημένη στον τελικό. Αν παραμείνω όπως είμαι σήμερα βλέπω τον εαυτό μου στα μετάλλια. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη, και το ξέρω, αλλά πρέπει να το δουλέψω ψυχολογικά αυτές τις δύο μέρες που απομένουν», σημείωσε σε διαφορετικό σημείο η Ελίνα Τζένγκο.