Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός τετράδας η Εθνική ομάδα μπάσκετ παρά την προσπάθεια

Μπήκε δυνατά, αλλά λύγισε στο τέλος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Με μία σειρά από δυνατές εμφανίσεις που «προδόθηκαν» χάρη στην έλλειψη βάθους στον πάγκο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ επιστρέφει απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η «επίσημη αγαπημένη» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ενάντια στη Γερμανία και διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι τέλους, αλλά ξέμεινε από ανάσες.

Ενδεικτικό είναι πως η Εθνική ομάδα έφτασε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-11. Η Γερμανία απάντησε και ισοφάρισε στο ημίχρονο, με το παιχνίδι να παίζεται ξανά από την αρχή ουσιαστικά, όπου η κούραση στη βασική πεντάδα των Ελλήνων απ' τα συνεχόμενα παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε να βγαίνει προς τα έξω.

Δείτε επίσης: Εμμανουήλ Καραλής: «Έβαλα τα κλάματα στους γονείς μου! Σκέφτομαι την κατάθλιψη, τον ρατσισμό που έχω περάσει...» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά το χάλκινο στο Παρίσι

Στους 8 τελείωσε το ταξίδι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Γερμανία πέρασε μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με σκορ 59-52, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο κράτησε άνετα αυτό το προβάδισμα, φτάνοντας στην τελική νίκη με 76-63. Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ έφτασε για τέταρτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

«Όλος ο δρόμος μας μέχρι εδώ περιλάμβανε πολύ δύσκολα παιχνίδια και μεγάλες προκλήσεις για την ομάδα. Παρά τον αποκλεισμό, και ότι θέλαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω, είμαι χαρούμενος για αυτά τα παιδιά και την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι περικλείουν αυτή την ομάδα, πάλεψαν για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σίγουρα μένει μία πικρία, αλλά θα χαμογελάσω γιατί η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες του παγκόσμιου μπάσκετ», τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.