Εμμανουήλ Καραλής - «Πέταξε» στα 5.90μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ!

Το 6ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Μεγάλη διάκριση για τον Εμμανουήλ Καραλή! Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε συγκλονιστική εμφάνιση και κατέκτησε την τρίτη θέση στο άλμα επί κοντώ και το χάλκινο μετάλλιο.

«Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα! Σήμερα θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου! Ό,τι και να γίνει σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας όλες αυτές της μέρες! ΠΑΜΕ!», είχε γράψει νωρίτερα μέσα στη μέρα ο Εμμανουήλ Καραλής και κράτησε την υπόσχεσή του.

Αγωνίστηκε με ψυχή ο Εμμανουήλ Καραλής

Ξεπέρασε και τον εαυτό του στον τελικό του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ. Με συνεχείς επιτυχημένες προσπάθειες ο Έλληνας άλτης κατάφερε να φτάσει στα 5.90μ., που στάθηκαν αρκετά να του χαρίσουν το χάλκινο μετάλλιο. Προσπάθησε να ανεβάσει τον πήχη πάνω από τα 6μ., κάνοντας έτσι το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο «Μανόλο» πανηγύρισε έξαλλα δίπλα στον πατέρα του, Χάρη, για τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα πως του έχει σταθεί στις δυσκολίες και ήταν ο άνθρωπος που τον έβαλε για πρώτη φορά στα γήπεδα του στίβου.

Tο μετάλλιο του Εμμανουήλ Καραλή είναι το 6ο για την Ελλάδα στο Παρίσι. Εκτός από τον «Μανόλο», ο Θοδωρής Τσελίδης ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου στο τζούντο, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και στην κωπηλασία οι Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζής, Φίτσιου - Κοντού. Στην κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου χάρισε στην Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο. Η Ελλάδα ισοφάρισε τον αριθμό μεταλλίων του 2016 (Ρίο) και κυνηγάει τα 8 της Ατλάντα το 1996.