Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Ασταμάτητη η Εθνική Πόλο ανδρών: Νίκησε και την Ιταλία

Περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους 8

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση, η Εθνική Ομάδα πόλο επικράτησε με σκορ 9-8 απέναντι στην Ιταλία, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της στη φάση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά και περιμένοντας πλέον την αντίπαλό της στους 8.

Αποφασισμένοι για μεγάλη διάκριση, οι Έλληνες πόλο ανδρών έφτασαν στο Παρίσι και απέδειξαν την αξία τους σε κάθε ματς. Το απόγευμα της Δευτέρας (5/8), η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εξασφαλίζοντας την παρουσία της στις πρώτες δύο θέσεις του 1ου ομίλου, δύο μέρες πριν από τον νοκ-άουτ προημιτελικό.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών προκρίθηκε στα προημιτελικά – Σαρωτική νίκη

Οι λεπτομέρειες του τελευταίου αγώνα της Εθνικής Πόλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Αργυρόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής, σκοράροντας τέσσερα γκολ και διασπώντας την άμυνα της ομάδας του Σάντρο Καμπάνια, ενώ ο Φουντούλης σημείωσε το νικητήριο γκολ 2:50 πριν το τέλος. Ο Ζερδεβάς διατήρησε τη νίκη με μια σπουδαία διπλή απόκρουση τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Αν η Εθνική κατακτήσει την 1η θέση στον 1ο όμιλο, θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τέταρτη του 2ου ομίλου. Αν όμως η Κροατία την προσπεράσει (παίζει στις 19:30 με τις ΗΠΑ), θα αναμετρηθεί με την Ουγγαρία, τρίτη του 2ου ομίλου.

Το ματς είχε έντονες συγκινήσεις. Στο πρώτο οκτάλεπτο, οι άμυνες κυριάρχησαν και το σκορ έμεινε ισόπαλο 2-2, με τους Αργυρόπουλο και Παπαναστασίου να δίνουν δύο φορές το προβάδισμα στην Εθνική, αλλά οι Ιταλοί να απαντούν ισάριθμες φορές.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν πιο συναρπαστικό, με την Εθνική να πετυχαίνει τέσσερα γκολ, με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει δύο φορές, ενώ η "σετεμπέλο" βρήκε δίχτυα τρεις φορές. Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Μπρούνι ισοφάρισε με το τρίτο του γκολ (6-6) και οι δύο ομάδες παρέμειναν νευρικές με αρκετά άστοχα πέναλτι.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Γενηδουνιάς και ο Αργυρόπουλος έδωσαν προβάδισμα στην Εθνική, με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές. Ο Γιάννης Φουντούλης, όμως, σκόραρε το καθοριστικό 9-8 με 2:53 να απομένουν. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους Ιταλούς να πιέζουν, αλλά η άμυνα της Εθνικής και οι επεμβάσεις του Ζερδεβά κράτησαν το χρυσό 9-8 και την τέταρτη νίκη στα πέντε ματς του 1ου ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2