Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινεί ο Έλληνες κολυμβητής Κριστιάν Γκολομέεβ - «Σκέφτομαι να σταματήσω, για να μπορέσω να βοηθήσω οικονομικά την οικογένειά μου»

Κατέκτησε την 5η θέση στους Αγώνες και έχασε το μετάλλιο για μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έδωσε όλη του την δύναμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κατέκτησε την 5η θέση κι έχασε το μετάλλιο. Μετά τον αγώνα του, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη συμμετοχή του, αποκαλύπτοντας παράλληλα το λόγο που σκέφτεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Η αποκάλυψη του Κριστιάν Γκολομέεβ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Για εμένα η κούρσα ήταν... τίμια. θα μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, αλλά πάντα υπάρχει μία δυσκολία να το κάνεις αυτό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι δύσκολο με το στάδιο να φωνάζει, υπάρχει άγχος και είναι δύσκολο να σου βγουν όλα τέλεια. Μένει μία πίκρα με την 5η θέση, ήθελα κάτι παραπάνω, ήθελα το μετάλλιο. Γι αυτό έκανα σκληρή προπόνηση. Ομως δεν τελειώνει εδώ τη ζωή. Είμαι χαρούμενος, βρίσκομαι σε τελικούς διοργανώσεων από το 2012. Είχα μία πολύ καλή καριέρα. Μένει σίγουρα η πίκρα, αλλά τι να κάνουμε», είπε αρχικά για τον αγώνα του αλλά και για το γεγονός πως σε δυο Ολυμπιακούς αγώνες έχει κερδίσει την 5η θέση.

«Πιστεύω ότι είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι τέσσερα χρόνια έως το Λος Αντζελες, είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Εχω οικογένεια, έχω ένα παιδί, θα ήθελα να κάνω και δεύτερο. Ζορίζουν τα πράγματα. Θα το σκεφτώ, θα δω, αλλά νομίζω ήταν η τελευταία μου διοργάνωση. Σίγουρα εάν κατακτούσα ένα μετάλλιο θα άλλαζαν πολλά. Θα μου έδινε παραπάνω δύναμη να συνεχίσω. Η 5η θέση είναι μία καλή θέση, αλλά δεν μου προσφέρει και πάρα πολλά. Από αυτήν την θέση εγώ δεν θα πάρω τίποτε. Για να διοριστώ στον στρατό θέλει μετάλλιο, μπόνους από το κράτος δεν θα πάρω.

Από την κολύμβηση δυστυχώς δεν έχω βγάλει πολλά χρήματα. Ετσι είναι το άθλημα. Θα το δω, θα το σκεφτώ και πρέπει να κοιτάξω την οικογένειά μου. Ισως πρέπει να κοιτάξω να δω τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την οικογένειά μου περισσότερο. Θα τα βάλω όλα κάτω και θα αποφασίσω», εξομολογήθηκε στην συνέχεια ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Κατέρρευσε κολυμβήτρια: Αποχώρησε με φορείο και μάσκα οξυγόνου

Ολυμπιακοί Αγώνες Κριστιάν Γκολομέεβ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Κριστιάν Τσβετάνοφ Γκολομέεφ (βουλγαρικά: Кристиан Цветанов Голомеев) είναι Έλληνας κολυμβητής. Εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες και είναι αθλητής του Παναθηναϊκού.

Γεννήθηκε το 1993 στο Βέλιγκραντ από Βούλγαρους γονείς. Η μητέρα του πέθανε από ιατρικό λάθος κατά την διάρκεια του τοκετού. Έτσι, ο πατέρας του Τσβετάν (πρώην διεθνής κολυμβητής) μετανάστευσε μαζί με τον Κριστιάν και τα δύο αδέλφια του στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Στην Ελλάδα άρχισε την κολύμβηση σε μικρή ηλικία. Από μικρός είχε ταλέντο στην κολύμβηση.

Ο Κριστιάν έχασε και τον πατέρα του το 2010, σε ηλικία 17 ετών.