Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Θοδωρής Τσελίδης: Υποδοχή ήρωα για τον χάλκινο Ολυμπιονίκη

Δύο ώρες τον περίμεναν έξω από τις πύλες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Σεφτέ» στα μετάλλια για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έκανε πριν από λίγες μέρες ο Θοδωρής Τσελίδης κατακτώντας το χάλκινο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο. Ο Ολυμπιονίκης επέστρεψε στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής (2/8) και έτυχε υποδοχής ήρωα.

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα φίλοι του, αγαπημένοι του άνθρωποι καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας που ήθελαν να τον συγχαρούν. Μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσελίδη.

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή του:

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα - «Χάλκινος» ο Θοδωρής Τσελίδης!

Ο Θοδωρής Τσελίδης έφερε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο

Δύο ώρες πριν, μαζί με σημαίες της Ελλάδας και του Πόντου, περίμεναν τον Ολυμπιονίκη να βγει από τις πύλες του αεροδρομίου. Φυσικά μόλις έφτασε, γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για να τον συγχαρεί μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Θυμίζουμε πως ο Θοδωρής Τσελίδης ήταν ο πρώτος αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο για την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση. Έκτοτε ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο στα 200μ. ύπτιο και τα πληρώματα Φίτσιου - Κοντού και Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζή κατέκτησαν από ένα χάλκινο στους τελικούς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

«Χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω το λόγο μου. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Σκεφτόμουν κάτι καλύτερο, αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Είναι το πρώτο μετάλλιο και χαίρομαι πολύ. Είμαι χαρούμενος για την πατρίδα μας», δήλωσε μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Θοδωρής Τσελίδης.