Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Κατέρρευσε Σλοβάκα κολυμβήτρια: Αποχώρησε με φορείο και μάσκα οξυγόνου

Οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/tampot0cka
Instagram/tampot0cka

Ανησυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για την κατάσταση της 21χρονης Σλοβάκας κολυμβήτριας Ταμάρα Ποτότσκα, η οποία κατέρρευσε την Παρασκευή 2 Αυγούστου δίπλα στην πισίνα μετά την προκριματική κούρσα των 200 μέτρων στο μικτό ατομικό.

Η αθλήτρια, που κατέλαβε την έβδομη θέση, έπεσε λιπόθυμη στο έδαφος. Αμέσως έσπευσαν οι υγειονομικοί για να τη βοηθήσουν ενώ το κοινό παρακολουθούσε σιωπηλά. Σύμφωνα με το Reuters, η 21χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φορείο, ενώ της χορηγήθηκε μάσκα οξυγόνου.

Δείτε επίσης; Εθνική Πόλο γυναικών: Απομακρύνεται η πρόκριση στην 8άδα των Ολυμπιακών Αγώνων – Ηττήθηκε από την Ιταλία

Η αιτία που κατέρρευσε η κολυμβήτρια από τη Σλοβακία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία της Ποτότσκα αναφέρουν ότι είχε μία κρίση άσθματος. «Η Ταμάρα Ποτότσκα πάσχει από άσθμα και είχε μια κρίση μετά την κούρσα. Δεν είχε μαζί της τα απαραίτητα φάρμακα, γι' αυτό ένιωσε αδιαθεσία», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής της Σλοβακίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Ιβάνα Λανγκέοβα.

«Τη μετέφεραν στο ιατρείο, όπου της χορήγησαν οξυγόνο και πιθανώς κάποια φάρμακα. Είχε τις αισθήσεις της και επικοινωνούσε με τους ανθρώπους γύρω της. Θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους», συμπλήρωσε.