Εθνική Πόλο γυναικών: Απομακρύνεται η πρόκριση στην 8άδα των Ολυμπιακών Αγώνων – Ηττήθηκε από την Ιταλία

Χρειάζεται νίκη επί της Γαλλίας και συνδυασμό αποτελεσμάτων

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Μακριά από τον καλό της εαυτό εμφανίστηκε η Εθνική Πόλο γυναικών στο κρίσιμο ματς με την Ιταλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας ηττήθηκε με 12-8 και με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, βλέπει τους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων να απομακρύνονται.

Η Εθνική Πόλο γυναικών είχε δύο ευκαιρίες στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά απέτυχε να ισοφαρίσει. Η επιθετική δυστοκία κόστισε στην Ελλάδα, με την Ιταλία να μην «συγχωρεί» και να αξιοποιεί τις δικές της ευκαιρίες, ξεφεύγοντας με 6-3 στη δεύτερη περίοδο.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νίκησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά δεν εξασφάλισε διαφορά πρόκρισης

Τα αποτελέσματα που χρειάζεται η Εθνική πόλο γυναικών για να προκριθεί στην επόμενη φάση

Η κακή επιθετική συμπεριφορά της Εθνικής συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Ιταλία να το εκμεταλλεύεται φτάνοντας το σκορ στο 8-4 υπέρ της. Ένα μακρινό γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου κράτησε την Ελλάδα στο -3 στο τέλος της τρίτης περιόδου, με την Ιταλία να διαχειρίζεται αυτό το προβάδισμα με ψυχραιμία, φτάνοντας έτσι στην τελική νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης, αλλά θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελεσμάτων. Αρχικά χρειάζεται να μην νικήσει η Γαλλία τις ΗΠΑ στις 16:30, καθώς θα σημάνει αποκλεισμό της Ελλάδας. Την Κυριακή (4/8) κόντρα στη Γαλλία ετοιμάζονται να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ελπίζοντας σε καθαρή νίκη (όχι στα πέναλτι) ώστε να υπάρξει κάποια ευνοϊκή διπλή ή τριπλή ισοβαθμία που θα τους χαρίσει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 3-4, 0-2, 2-2, 3-4

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι 2, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοκιέρε, Βιακάβα 2, Μπανκέλι