Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νίκησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ, αλλά δεν εξασφάλισε διαφορά πρόκρισης

Τα αποτελέσματα που περιμένει για να είναι στους 8

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» αποδείχθηκε η Εθνική ομάδα μπάσκετ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς κατάφερε να επικρατήσει με 77-71 επί της Αυστραλίας με μία εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ωστόσο δύο πόντοι ενδέχεται να της κοστίσουν την πρόκριση, καθώς δεν εξασφάλισε την κατάλληλη διαφορά.

Με +8 θα ήταν από τώρα μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων και στην οκτάδα, αλλά πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Σερβία και το Νότιο Σουδάν που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Η Ελλάδα προκρίνεται στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, σε περίπτωση που επικρατήσει η Σερβία επί του Νοτίου Σουδάν με τουλάχιστον τρεις πόντους.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ανάρτηση μετά τον αποκλεισμό του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η καλύτερη εμφάνιση της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Από το πρώτο λεπτό οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η «επίσημη αγαπημένη» έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και προηγήθηκε ακόμη και με +19. Οι Αυστραλοί «ροκάνισαν» τη διαφορά μέχρι το τέλος και απείλησαν να κερδίσουν, αλλά εν τέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέμεινε ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης.

«Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε όλα μας, και στα καλά και στα άσχημα, είμαστε Εθνική Ελλάδος. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, όποιος και να παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τεράστια τιμή. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ξεκουραστεί, πονάνε την ομάδα, στενοχωριούνται, δακρύζουν, δεν κοιμούνται. Μου θυμίζει πολύ τη δική μας εθνική ομάδα. Είναι θέμα χρόνου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι μας. Ό,τι θέλει ας γίνει, είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου που θα μπορούσε να κάνει τρεις νίκες απέναντι στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ», δήλωσε στον απόηχο της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης.