Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με Αλγερινή intersex πυγμάχο – Η Ιταλίδα αντίπαλός της έβαλε τα κλάματα στα 46 δευτερόλεπτα

«Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με Αλγερινή intersex πυγμάχο – Η Ιταλίδα αντίπαλός της έβαλε τα κλάματα στα 46 δευτερόλεπτα

Σε χρόνο-ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο αγώνας πυγμαχίας στην κατηγορία των 66 κιλών γυναικών ανάμεσα στην Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι και την Αλγερινής Ιμάνι Κελίφ. Το περιστατικό, ωστόσο, δεν έχει προκαλέσει σάλο τόσο για τα 46 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε στην Αλγερινή για κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της, όσο για την καταλληλότητα της πυγμάχου.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε επιτρέψει στην Ιμανί Κελίφ, αλλά και την Ταϊβανή Λιν Γιου-Τινγκ να αγωνιστούν κανονικά στο τουρνουά γυναικών της πυγμαχίας παρότι και οι δύο έχουν χρωμοσώματα ανδρών (intersex). Οι δύο γυναίκες είχαν αποκλειστεί από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ΔΟΕ αποφάσισε να τους επιτρέψει να αγωνιστούν.

Η στιγμή που η Ιταλίδα πυγμάχος ξεσπάει σε κλάματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις από την πλευρά των Ιταλών, η Άντζελα Καρίνι επέλεξε να μπει στο ρινγκ και να αγωνιστεί. Ωστόσο μόλις 46 δευτερόλεπτα κράτησε η αναμέτρησή της με την Ιμάνι Κελίφ, καθώς μία γροθιά στο πρόσωπο την ανάγκασε να αποχωρήσει.

Δείτε βίντεο:

«Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω...», φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. «Πιστεύεις ότι μπορείς να τελειώσεις τουλάχιστον τον πρώτο γύρο; Έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε», την ρώτησε ο Εμανουέλε Ρεντσίνι, αλλά η αθλήτριά του, του απαντά: «Όχι, είναι μάταιο...».

Φυσικά το περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και στα social media, με επώνυμους χρήστες και μη, να παίρνουν θέση υπέρ της Άντζελα Καρίνι. Δείτε παρακάτω ορισμένα tweets.

Η απάντηση των Αλγερινών

Η αλγερινή αντιπροσωπεία βλέποντας τις διαμαρτυρίες να παίρνουν διαστάσεις έβγαλε ανακοίνωσε μέσω της οποίας κατήγγειλε «...με τον πιο έντονο τρόπο τις επιζήμιες και ανήθικες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον της επιφανούς αθλήτριάς μας, Ιμάνε Κελίφ, από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης, με ψέματα που θεωρούμε εντελώς άδικα».