Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Πάλεψε η Εθνική γυναικών στο πόλο, αλλά υποκλίθηκε στις Ισπανίδες

Γνώρισαν την ήττα με 10-8

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Ράγισαν καρδιές στο πόλο με την Εθνική γυναικών να παλεύει σκληρά μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά να γνωρίζει την ήττα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας για τη φάση των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Ισπανία ισοφάρισε 2-2 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου

Στον πόντο παίχτηκε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 5-5, με την Ισπανία να παίρνει προβάδισμα με 6-7 στην 3η περίοδο. Η Ελλάδα ισοφάρισε, αλλά δέχτηκε δύο γκολ λίγο πριν το φινάλε, που ουσιαστικά μας κόστισαν το παιχνίδι.

Δείτε επίσης: «Θοδωρή Τσελίδη σ' ευχαριστούμε»: Το Twitter πανηγυρίζει το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δύο γκολ κόστισαν στην Εθνική γυναικών στο πόλο

Με δυνατή άμυνα η Ισπανία κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος με άλλα δύο γκολ να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Η Εθνική γυναικών στο πόλο γνώρισε την ήττα με 10-8, ωστόσο δεν έχει τελειώσει το όνειρο της πρόκρισης, καθώς η εμφάνιση της ομάδας άφησε πολλές υποσχέσεις. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως η Ισπανία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, επομένως με αντίστοιχες επιδόσεις στη συνέχεια, μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

«Είναι καθαρά θέμα εμπειρίας και διαχείρισης καταστάσεων, παίζαμε με την αργυρή Ολυμπιονίκη. Είμαι ευχαριστημένη, δεν μπορώ να μην είμαι. Η βελτίωση της ομάδας είναι τεράστια και ξέρω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερες. Τα δύο κρίσιμα παιχνίδια είναι μπροστά μας για να εξασφαλίσουμε την είσοδό μας στην 8άδα. Κρατάω κάποια πολύ καλά στοιχεία. Ελάχιστα λάθη που κάναμε στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία σε αυτή τη μεγάλη ομάδα να ξεφύγει στο σκορ. Αν είχαμε λειτουργήσει βάσει πλάνου, θα είχαμε αποφύγει κάποια γκολ στην άμυνα. Στην επίθεση λογικό είναι να μην μπαίνουν όλα τα γκολ», δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, μετά το τέλος του παιχνιδιού.