Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Θοδωρής Τσελίδης απέκλεισε τον δεύτερο καλύτερο αθλητή του κόσμου στο τζούντο

Ηττήθηκε στα προημιτελικά, αλλά ελπίζει για μετάλλιο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Ξεχώρισε στο τζούντο ο Θοδωρής Τσελίδης επικρατώντας του Δομινικανού Ρομπέρτο Φλορεντίνο λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και παίρνοντας εν συνεχεία μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά, αποκλείοντας τον δεύτερο κορυφαίο αθλητή του κόσμου στην κατηγορία του.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τζουντόκα απέκλεισε τον Σέρβο Νεμάνια Μαζντόφ, που ήταν μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, πήρε το σπουδαίο αποτέλεσμα λίγο πριν από το φινάλε, λόγω της κόκκινης που δέχθηκε ο αντίπαλός του, μετά από τρεις κίτρινες.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Έλληνα τενίστα - O πρώτος που το καταφέρνει σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν τα κατάφερε στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο Έλληνας τζουντόκα δεν τα κατάφερε όμως και απέναντι στον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού και θα διεκδικήσει πλέον το χάλκινο μετάλλιο. Ο 27χρονος συνεχίζει στα ρεπεσάζ και τόνισε πως θέλει να κάνει περήφανους τους Έλληνες που τον παρακολουθούν. Δεν έκρυψε, βέβαια, ότι έχει παράπονα από τη διαιτησία.

«Ξεκίνησα καλά και έκανα βαθμό που δεν έδωσαν. Μετά δεν μπόρεσα να κάνω αυτό που πρέπει. Εφόσον δεν μου έδωσαν βαθμό, ήταν σίγουρο ότι θα βοηθήσουν τον Γάλλο σε κάθε προσπάθεια. Εγώ έκανα αυτό που μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Θα προσπαθήσω να μην σας απογοητεύσω και να πάρω μετάλλιο», τόνισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Θοδωρής Τσελίδης.