Ολυμπιακοί Αγώνες: Απειλούν με βιασμό και θάνατο τη Γαλλίδα DJ μετά την τελετή έναρξης

Ήταν η πρωταγωνίστρια στο σκετς του «Μυστικού Δείπνου»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες: Απειλούν με βιασμό και θάνατο τη Γαλλίδα DJ μετά την τελετή έναρξης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «αναπαράσταση» του «Μυστικού Δείπνου» με drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι σκόπευαν να απεικονίσουν μια παγανιστική γιορτή και δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν κανέναν, αλλά καθολικές ομάδες, Γάλλοι επίσκοποι και ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασαν τη σκηνή ως μία απαράδεκτη παρωδία.

Η Μπάρμπαρα Μπουτς, η DJ που εμφανίστηκε σε κεντρικό πλάνο στο κομμάτι εκείνο, αναφέρει πως δέχτηκε απειλές, και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ο δικηγόρος της φεμινίστριας που προωθεί το body positivity ανέφερε σε επιστολή που δημοσίευσε στο Instagram της DJ ότι η Μπουτς «έχει απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμούς και επίσης έχει γίνει στόχος πολυάριθμων αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών σχολίων και προσβολών».

Δείτε επίσης: Νίκος Αναδιώτης: «Θύμιζε κάτι από τσίρκο, από gay pride, Eurovision, στα χειρότερά τους! Διέπραξε έγκλημα...» - "Κόλαφος" για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

DJ Ολυμπιακοί Αγώνες

«Τα μηνύματα που λαμβάνω γίνονται ολοένα και πιο ακραία»

Η Μπουτς έγραψε τη Δευτέρα σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι είχε γίνει στόχος «ιδιαίτερα βίαιης διαδικτυακής παρενόχλησης». Έπειτα, σημείωσε ότι θα υποβάλει μηνύσεις. «Δεν θα σωπάσω. Δεν φοβάμαι εκείνους που κρύβονται πίσω από μια οθόνη, ή ένα ψευδώνυμο, για να ξεστομίσουν το μίσος και τις απογοητεύσεις τους… Είμαι δεσμευμένη και είμαι περήφανη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η δήλωση του δικηγόρου της ανέφερε ότι οι νομικές καταγγελίες θα υποβληθούν ανεξάρτητα από το «αν διαπράχθηκαν από γάλλους υπηκόους ή αλλοδαπούς και σκοπεύουν να θέσουν υπό δίωξη οποιονδήποτε επιχειρήσει να την εκφοβίσει στο μέλλον».

«Καταδικάζουμε έντονα την διαδικτυακή παρενόχληση»

Η σκηνή περιλάμβανε επίσης τον Γάλλο ηθοποιό Φιλίπ Κατερίνα, ο οποίος εμφανίστηκε σε ένα ασημένιο πιάτο, σχεδόν γυμνός και βαμμένος μπλε. Σκοπός του ήταν να υποδυθεί τον Διόνυσο, τον Έλληνα θεό του κρασιού και της απόλαυσης, που ήταν πατέρας της Σεκουάνα, της θεάς του ποταμού Σηκουάνα.

Η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Anne Descamps, δήλωσε ότι η ομάδα της υποστηρίζει τους καλλιτέχνες της. «Καταδικάζουμε έντονα την διαδικτυακή παρενόχληση που υπέστησαν η τελετή μας και η καλλιτεχνική ομάδα μας».