Απόστολος Λύτρας: Επεισόδιο με τον ποινικολόγο στις φυλακές – Αναγκάστηκε να αλλάξει κελί

«Είσαι βρωμιάρης! Μας τρως τα φαγητά και δεν καθαρίζεις»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Παρά το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας έχει υποβάλει αίτηση μέσω του δικηγόρου του για αποφυλάκιση με βραχιολάκι, παραμένει προφυλακισμένος. Πρόσφατα, ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρθηκε από το ανακαινισμένο VIP κελί του σε θάλαμο με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα.

Αυτό συνέβη μετά από καβγά με δύο συγκρατούμενούς του, που τον κατηγόρησαν ότι τους έτρωγε το φαγητό και δεν καθάριζε όπως εκείνοι. Μέσα στο επεισόδιο, μάλιστα, ακούστηκε η φράση «Είσαι βρωμιάρης. Μας τρως τα φαγητά και δεν καθαρίζεις». Η διεύθυνση των φυλακών αναγκάστηκε να τον μετακινήσει άμεσα σε θάλαμο με άλλα δεκαπέντε άτομα, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου - Η πρόταση του εισαγγελέα

Απόστολος Λύτρας

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι συγκρατούμενοι του Απόστολου Λύτρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα στο newsit.gr, το επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη. Ο Λύτρας βρισκόταν στο κελί νούμερο 4 όταν, για μια ακόμη φορά, οι συγκρατούμενοί του αγανάκτησαν μαζί του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους έτρωγε το φαγητό και μετά σκαρφάλωνε στην κουκέτα για να καπνίσει και να κοιμηθεί χωρίς να καθαρίσει, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν έντονα. Ο διάλογος κλιμακώθηκε και οι συγκρατούμενοί του χρησιμοποίησαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Την Παρασκευή, η διεύθυνση των φυλακών αναγκάστηκε να μεταφέρει τον δικηγόρο σε θάλαμο της ΣΤ’ πτέρυγας, τον μοναδικό θάλαμο στην πτέρυγα με περίπου 15 άτομα. Ο θάλαμος έχει διπλές κουκέτες και κρατούνται κυρίως Αλβανοί και Πακιστανοί. Το κελί νούμερο 5 διαφέρει από το ανακαινισμένο κελί νούμερο 4, καθώς φιλοξενεί πολλούς κρατούμενους και διαθέτει «τούρκικη» τουαλέτα αντί για ντους.

Την ίδια ώρα, η εικόνα του Απόστολου Λύτρα έχει αλλάξει αρκετά εξαιτίας της απώλειας κιλών. Όπως είχε κάνει γνωστό από την αρχή της προφυλάκισης του, φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα καθώς στις ίδιες φυλακές βρίσκονται και αντίδικοι του. Συχνά τον επισκέπτονται οι δυο μεγάλες κόρες του που τον στηρίζουν.