Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ: Ηχηρή απουσία της Μελάνια Τραμπ από την ομιλία

Aποκάλεσε «τέρας» τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον σύζυγό της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi/World Economic Forum/Mattias Nutt
Φωτογραφία: Eurokinissi/World Economic Forum/Mattias Nutt

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Ο αντίκτυπος και οι «παρενέργειες» στην πολιτική σκηνή της άλλης άκρης του Ατλαντικού, σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, αναμένεται να είναι ισχυρός.

Ενώ, πάντως, τα ερωτήματα που αφορούν στην ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη φαίνεται να ξεδιαλύνουν, ένα από τα πράγματα που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η απουσία της συζύγου του, Μελάνια Τραμπ τόσο από την προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Προέδρου, στην οποία έγινε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όσο και από τις υπόλοιπες εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Δείτε επίσης: Τόμας Μάθιου Κρουκς: Η άγνωστη ζωή του 20χρονου που πήγε να δολοφονήσει τον Τραμπ

Η ανακοίνωσή της μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από το X (πρώην Twitter) υπερασπιζόμενη τον σύζυγό της. «Ένα τέρας, που αναγνώρισε τον σύζυγό μου ως μία απάνθρωπη πολιτική μηχανή προσπάθησε να σβήσει το πάθος του Ντόναλντ, το γέλιο του, την εφευρετικότητά του, την αγάπη του για τη μουσική και την ενέργειά του» ανέφερε αρχικά η πρώην πρώτη κυρία τον ΗΠΑ.

«Όταν είδα αυτή τη σφαίρα να χτυπά βίαια τον άνδρα μου, τον Ντόναλντ, κατάλαβα ότι η ζωή μου και η ζωή του Μπάρον (σ.σ. του γιου τους) ήταν στα πρόθυρα μιας καταστροφικής αλλαγής. Ας θυμόμαστε ότι οι διαφορετικές απόψεις, οι πολιτικές και τα πολιτικά παιχνίδια είναι μικρότερης σημασίας από την αγάπη. Ας ενωθούμε, τώρα!», κατέληξε η Μελάνια Τραμπ το 2005.

Ντόναλντ Τραμπ Μελάνια Τραμπ
Το ζευγάρι σε παλαιότερη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Eurokinissi/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο λόγος που απουσιάζει από το πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ η Μελάνια

Όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Μελάνια Τραμπ δεν έχει εμφανιστεί σε καμία προεκλογική εκδήλωση στο πλευρό του Τραμπ, ούτε στο πρόσφατο debate με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ενώ δεν ήταν δίπλα του και κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Μανχάταν. Ο λόγος; Φαίνεται πως η καταδίκη του Τραμπ για την υπόθεση της πληρωμής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να μην αποκαλύψει τη σχέση τους, οδήγησε σοβαρή ρίξη το ζευγάρι.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξουν αλλαγές μετά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πρόκειται να κάνει μια σπάνια δημόσια εμφάνιση δίπλα στον σύζυγό της, στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που θα γίνει στο Wisconsin.