Κορωνοϊός: Προειδοποιεί για έξαρση ως τέλος Ιουλίου η Ματίνα Παγώνη – Υπερδιπλάσιοι ασθενείς σε σχέση με πέρσι

«Μην τρομάζετε κύριε Χασαπόπουλε, διακοπές θα πάμε»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Προειδοποιεί για έξαρση ως τέλος Ιουλίου η Ματίνα Παγώνη – Υπερδιπλάσιοι ασθενείς σε σχέση με πέρσι

Καλεσμένη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ήταν σήμερα η Ματίνα Παγώνη για να μιλήσει για τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως είναι πάλι σε έξαρση και επέστησε την προσοχή του κόσμου, ειδικά εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Μην τρομάζετε κύριε Χασαπόπουλε... Καλοκαίρι έχουμε, διακοπές θα πάμε. Ο κορωνοϊός δεν είπαμε ποτέ ότι έφυγε. Εδώ ήταν με τις παραλλαγές του, με τα στελέχη του, για να τα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Δείτε επίσης: «Τρία χρόνια δεν κόλλησα covid και...» - Με κορωνοϊό η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Συστήνει προσοχή η Ματίνα Παγώνη για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

«Τώρα η αλήθεια είναι ότι φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, καμία σχέση τα κρούσματα. Είναι πάρα πολλά, είναι πολλές οι νοσηλείες αλλά είναι και πολλοί οι θάνατοι. Θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου αυτή η έξαρση. Για να σας δώσω έναν αριθμό, το 2023 είχαμε 186 ασθενείς με κορωνοϊό αυτές τις εβδομάδες, ενώ φέτος ξεκινήσαμε με 475. Η αύξηση είναι μεγάλη», ανέφερε εν συνεχεία η Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα σύστησε στους ευπαθείς να φορούν μάσκες και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά, καθώς και να συμβουλεύονται τον οικογενειακό γιατρό τους για να ξεκινήσουν ειδική αγωγή, μόλις νοσήσουν, ώστε να προλάβουν επιπλοκές. «Είναι αρκετοί ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά δεν θέλουμε να πανικοβάλλουμε τον κόσμο, που έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά για διακοπές. Πολλά περιστατικά βγαίνουν θετικά στο νοσοκομείο. Χρειάζεται προσοχή», τόνισε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη, ενώ συμβούλεψε τους συγγενείς των ασθενών να μην πηγαίνουν συνέχεια στα νοσοκομεία, γιατί έτσι μεταφέρουν ασθένειες εντός και εκτός του χώρου.