"Χρυσός" ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου - «Δεν είχα στόχο να πηδήξω μακριά σήμερα»

Οι δηλώσεις του στην κάμερα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά χρυσός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο Έλληνας πρωταθλητής του πήρε την νίκη με ένα μεγάλο άλμα, σταματώντας τον αγώνα του στις τρεις προσπάθειες.

Στην πρώτη προσπάθεια έκανε άλμα στα 8.08μ. Στη δεύτερη έφτασε στα 8.18μ, εμώ στην τρίτη του προσπάθεια, πήδηξε στα 8.42μ με άνεμο στα +2,3.

Οι δηλώσεις του χρυσού Μίλτου Τεντόγλου

«Έκανα έναν απλό αγώνα, σαν προπόνηση ήθελα να το κάνω για εμένα. Δεν είχα στόχο να πηδήξω μακριά σήμερα. Απλά τα δυο πρώτα άλματα δεν μου άρεσαν καθόλου και ήθελα να κάνω κάτι αξιοπρεπές. Αν ήθελα μπορούσα να γράψω 8.70 για πλάκα», είπε στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου.

Δείτε επίσης: Ρίγη συγκίνησης με τον παππού του Μίλτου Τεντόγλου - «Έχω καρκίνο και παλεύω! Με τη νίκη του μου έδωσε άλλα 10 χρόνια ζωής»

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στα Γρεβενά, όπου σε εφηβική ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ.

Ξεκίνησε τον στίβο σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών. Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του και έχουν κερδίσει πολλά χρυσά μετάλλια.