Πυρκαγιές στην Αττική: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Σε επιφυλακή παραμένουν για όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Δύο πύρινα μέτωπα απασχόλησαν σήμερα Κυριακή (30/6) τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής, εκείνο στην Κερατέα και εκείνο στη Σταμάτα.

Δεν έχει ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Κερατέας, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ συμπλήρωσε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν και στις δύο περιοχές της Αττικής όλο το βράδυ.

Δείτε επίσης: Φωτιές στην Αττική: Νεκρός 45χρονος από ανακοπή στη Σταμάτα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κύριο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 41 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος παρέχουν συνδρομή 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές της Αμυγδαλέζας, Σταμάτας, Ροδόπολης και Γαλήνης προς ασφαλή κατεύθυνση. Η αστυνομία συντόνισε τις εκκενώσεις και πραγματοποιήθηκαν πενήντα δύο απεγκλωβισμοί ατόμων.

Δείτε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr