Φωτιές στην Αττική: Νεκρός 45χρονος από ανακοπή στη Σταμάτα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Σπίτια στην περιοχή παραδίδονται στις φλόγες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Τζούμας/Eurokinissi
Φωτογραφία: Κώστας Τζούμας/Eurokinissi

Μαίνονται με αμείωτη ένταση οι πυρκαγιές σε όλη την Αττική, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Τα μέτωπα στην Κερατέα έχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα ένας 45χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή, από τον καπνό που εισέπνευσε, την ώρα που προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του διπλανού του.

Έξι εναέρια μέσα βρέθηκαν στην περιοχή της Κερατέας, με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μέχρι να πέσει ο ήλιος θα καταφέρει να περιοριστεί το μέτωπο. Το ύψος από τις φλόγες, ωστόσο, ξεπερνάει τα 10 μέτρα σε σημεία. Σημειώνεται, δε, ότι στη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Σταμάτα - Εκκενώνονται Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη: «Η δυσκολότερη μέρα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα»

Σπίτια κάηκαν σε Μαρκάτι και Πλάκα Κερατέας

Σημαντικές ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Μαρκάτι και Πλάκα Κερατέας έχει προκαλέσει η πυρκαγιά που μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (30/6). Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, έχει εξαπλωθεί σε τέσσερις διαφορετικές εστίες και οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν. Στην περιοχή της Πλάκας, κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους και επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες με ό,τι μέσο διαθέτουν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τα πύρινα μέτωπα. «Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα τη φετινή αντιπυρηνική περίοδο. Μόνο στην Αττική έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές. Από αύριο (1/7) μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας. Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε πως υπάρχουν βλάβες και στο σύστημα ηλεκτροδότησης.