Φωτιά στη Σταμάτα - Εκκενώνονται Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη: «Η δυσκολότερη μέρα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα»

Αγωνία για σπίτια και δασικές εκτάσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (30/6) και στη Σταμάτα Διονύσου σε δασική έκταση, κοντά σε σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και χωματουργικά μηχανήματα με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, καθώς το μέτωπο αλλάζει συνεχώς φορά.

Αρχικά, για την φωτιά εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα, αφού το μέτωπο καίει δασική έκταση κοντά σε σπίτια. Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε επίσης στη Ριτσώνα, όπου φλέγεται εργοστάσιο με χημικά.

Δείτε επίσης: Φωτιά τώρα στην Κερατέα – Παραδόθηκαν στις φλόγες οικισμοί: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Λίγο πριν τις 17.30 εστάλησαν νέα μηνύματα από το «112» στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά αλλά και σε όσους βρίσκονται στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά. Μετά τις 17.30 το κύριο μέτωπο βρισκόταν πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας με τους ανέμους να έχουν κατεύθυνση προς τη Ροδόπολη.

Η επίσημη ενημέρωση για τη φωτιά από την Πυροσβεστική

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τα πύρινα μέτωπα. «Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα τη φετινή αντιπυρηνική περίοδο. Μόνο στην Αττική έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές. Από αύριο (1/7) μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας. Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε πως υπάρχουν βλάβες και στο σύστημα ηλεκτροδότησης.