Εμμανουήλ Καραλής - Nέο πανελλήνιο ρεκόρ για τον πρωταθλητή του επί κοντώ!

Ανέβασε τον πήχη στα 5.93μ.

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Εμμανουήλ Καραλής - Nέο πανελλήνιο ρεκόρ για τον πρωταθλητή του επί κοντώ!

Σε εξαιρετική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται ο Εμμανουήλ Καραλής, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Λίγες εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.93μ. ξεπερνώντας τα 5.92μ. που ήταν και προσωπικό ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο.

Με τον πατέρα του πανηγύρισε ο Εμμανουήλ Καραλής

Η νέα ιστορική επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ ανδρών, σημειώθηκε την πρώτη μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος στο Βόλο. Ο Εμμανουήλ Καραλής χρειάστηκε έξι άλματα για να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο σημείωσε και στη Ρώμη, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αμέσως μετά το ιστορικό άλμα έτρεξε απευθείας στον πατέρα του για να πανηγυρίσουν μαζί, ενώ πλέον βάζει τον πήχη στα 6 μέτρα.

Δείτε επίσης: Εμμανουήλ Καραλής: Η άφιξη του στο Ελευθέριος Βενιζέλος με το ασημένιο μετάλλιο - «Πήγε πολύ καλά το ξεμάτιασμα όλων των Ελλήνων»

Οι δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του αργυρού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

«Πήγε πολύ καλά το ξεμάτιασμα όλων των Ελλήνων. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν ένας αγώνας πολύ σημαντικός γι’ εμένα, πήγα με μία δυσκολία από τον προκριματικό και κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τους πόνους που είχα. Κατάφερα να φέρω το πρώτο μου μετάλλιο για μένα στον ανοιχτό στίβο. Είναι μία παρακαταθήκη μιας μεγάλης καριέρας και θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι στα βάθρα και στις μεγάλες επιδόσεις», είχε δηλώσει ο Εμμανουήλ Καραλής γυρνώντας στην Ελλάδα από τη Ρώμη

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς είχα πάρει την τέταρτη θέση, τώρα θέλω ένα μετάλλιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα δουλεύω πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση και στους αγώνες. Θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να κατακτήσω και να φέρω ένα μετάλλιο στη χώρα μου», κατέληξε ο Εμμανουήλ Καραλής. Για να κατακτήσει μετάλλιο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς θα πρέπει να περάσει από τον Έρνεστ Ομπιένα από τις Φιλιππίνες που έχει 5.97μ. και τον Τιμπό Κολέ από τη Γαλλία που έφτασε τα 5.95μ., ενώ απόλυτο φαβορί για το χρυσό μοιάζει ο Μόντο Ντουπλάντις από τη Σουηδία που έχει ρεκόρ 6.24μ.