Φωτιά στην Πάρνηθα: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκινάει η πυρκαγιά

Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Διονύσης Πατεράκης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Διονύσης Πατεράκης/Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (29/06) στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, για την πυρκαγιά που ξέσπασε κατευθυνόταν σε κατοικημένες περιοχές. Η ανησυχία επικεντρωνόταν στο γεγονός ότι έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούσαν τα 7 μποφόρ και η κατάσταση θα μπορούσε να έχει ξεφύγει.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η κατάσταση τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 18:00. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις μέσα στη νύχτα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πάρνηθα: Ο Μπρούνο Τσιρίλο εγκατέλειψε το σπίτι του στην περιοχή

Η φωτογραφία από τη στιγμή που ξεσπάει η φωτιά στην Πάρνηθα

Το δελτίο ειδήσεων του Open έφερε στο φως μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και απεικονίζει τη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα. Πυκνοί καπνοί γεμίζουν το τοπίο, ωστόσο το drone μεταφέρει live την εικόνα και ειδοποιεί εγκαίρως τις αρμόδιες αρχές για να λάβουν τα μέτρα τους

Αυτό που έκανε τη διαφορά σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ήταν η πρόληψη. Συγκεκριμένα, όλες οι δεξαμενές στην περιοχή ήταν γεμάτες με νερό (κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια), με αποτέλεσμα ο ανεφοδιασμός να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις μερικά λεπτά, ενώ ειδικά τοποθετημένα drones είχαν απευθείας εικόνα από το σημείο της πυρκαγιάς, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αντίδρασης των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι άνεμοι θα κοπάσουν το βράδυ ενώ και αύριο (30/06) η κατάσταση θα είναι παρόμοια, κάτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από τους αρμόδιους φορείς.