Ένοχος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για απειλή κατά συρροή – Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισής του

Η απόφαση του Αυτοφώρου

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Βασίλης Ρεμπάμπης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Βασίλης Ρεμπάμπης/Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Μονομελές Αυτόφωρο, που εκδίκασε την υπόθεση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή εναντίον της συντρόφου του. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη έναντι 10 ευρώ ημερησίως.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) με την επίσης δημοσιογράφο σύντροφό του, μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης. Την ενοχή του δημοσιογράφου της ΕΡΤ είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι το επίδικο αδίκημα πραγματοποιήθηκε κατά συρροή.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το Live News:

Θυμίζουμε ότι καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία φέρεται να είχε κάνει και η πρώην σύζυγος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε νομικές ενέργειες μέχρι πρόσφατα. Ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη τόνισε ότι εκείνη ήταν που δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του εντολέα του. Όσον αφορά τις απειλές που φέρεται να εξαπέλυσε εκείνος εναντίον της, αρνήθηκε το οτιδήποτε.

Δείτε επίσης: Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία: «Δέχτηκε κι εκείνος βία»

Τι είχε υποστηρίξει ο δικηγόρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Μιλώντας στο προχθεσινό (26/6) Live News, ο δικηγόρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος υποστήριξε πως: «Μέσα σ' έναν καβγά υπήρχαν πολλές προστριβές, έφυγαν κάποια χαστούκια, εκείνος προσπάθησε να την απωθήσει κι έγινε ό,τι έγινε».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος της ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι η σύντροφός του τον πίεζε να πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγο του με την οποία έχει μαζί της δυο παιδιά. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο διαπληκτισμός με τη σύντροφό του ξεκίνησε από ένα δικό της ξέσπασμα θυμού και πως εκείνη του επιτέθηκε πρώτη.

Σημειώνεται, δε, ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, η ΕΡΤ έχει προχωρήσει σε αναστολή της σύμβασής του. Πρόκειται για αστυνομικό συντάκτη, που έχει καλύψει υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και υψηλού ενδιαφέροντος, όπως το ρεπορτάζ της αδικοχαμένης Κυριακής που δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της έξω από αστυνομικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται σήμερα ότι ξυλοκόπησε την σύντροφο του.