Αλέξανδρος Λυκουρέζος για Απόστολο Λύτρα: «Κακώς του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και ο κόσμος δεν το ξέρει»

«Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 σήμερα Πέμπτη 27/6 για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο ποινικολόγος υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως η δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη ήταν εσφαλμένη.

Τι είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση Απόστολου Λύτρα - Σοφίας Πολυζωγοπούλου;

«Αυτές τις ημέρες διάβασα με πολλή προσοχή και ιατροδικαστική έκθεση κι όλα τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο είτε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο κι έχω να κάνω - πιστεύω - μία σοβαρή επισήμανση. Εδώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική σωματική σκοπούμενη ανθρώπινη βλάβη. Θέλω να πω και πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος, ότι κακώς ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και ο κόσμος, οι τηλεθεατές δεν το ξέρουν. Κάποιος που δεν είναι δικηγόρος δεν μπορεί να το καταλάβει» ανέφερε αρχικά ο ποινικολόγος και στην συνέχει αανέλυσε το άρθρο 310 του ποινικού κώδικα.

«Έχω την εντύπωση ότι η δίωξη για κακούργημα είναι εσφαλμένη. Αυτό είναι μια νομική παρατήρηση. Πιστεύω ότι έχω δίκιο. Δε μπορώ όμως να ξέρω το γιατί. Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη» , συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Δείτε επίσης: Τρόμος μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού για τον Απόστολο Λύτρα - Ζήτησε παραπάνω μέτρα ασφαλείας

Να σημειώσουμε πως σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου θα πραγματοποιούνταν η δίκη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα για την εισβολή στο σπίτι του θύματος, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Έθνος, η δίκη αναβλήθηκε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2024. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζήτησε η ίδια να γίνει η αναβολή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά τα αίτια.