Νέες εξελίξεις με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ - Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή

Ο εισαγγελέας εξετάζει και παλαιότερα περιστατικά

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Βασίλης Ρεμπάμπης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Βασίλης Ρεμπάμπης/Eurokinissi

Κρατείται από το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, μετά από καταγγελία της συντρόφου του για επίθεση το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από συμπληρωματική εξέταση, η άτυχη γυναίκα αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον του.

Σήμερα (26/6) το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, που αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του κατηγορούμενου. Η υπόθεση αναμένεται να δικαστεί μέσα στις επόμενες μέρες στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Δείτε επίσης: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Η ανακοίνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης

Εξετάζονται και παλαιότερα περιστατικά βίας για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό συμβάν που εξετάζεται. Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, το φως της δημοσιότητας είδαν και αντίστοιχα περιστατικά που φέρονται να έχουν καταγγείλει η εν διαστάσει σύζυγός του και η σύντροφός του. Αυτά θα εξεταστούν από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Άννας Κανδύλη για την εκπομπή Live News.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Λίγη ώρα αφότου είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, η Δημόσια Τηλεόραση προχώρησε σε μία επίσημη ανακοίνωση. Σε αυτή επισημαίνεται πως η σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έχει τεθεί σε προσωρινή παύση, έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ ως απάντηση για το περιστατικό.