Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Τι συνέβη

3 χρόνια μετά η σύζυγός του περιμένει ακόμα να δικαιωθεί

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Τι συνέβη

Σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μόλις μέτρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, στις 9 Απριλίου του 2021. Στο εδώλιο κάθισαν δυο αδέλφια, ηλικίας 49 και 41 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Για την δολοφονία, μάλιστα, οι δικαστικές αρχές αναφέρουν πως ήταν προϊόν "συμβολαίου θανάτου", με εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεσή του να παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Γιατί διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Και οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια που η υπόθεση "τρέχει" τις κατηγορίες. Και ενώ η σύζυγος του δημοσιογράφου περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να "πληρώσουν" οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του συζύγου της, θα πρέπει να περιμένει ακόμη περισσότερο, διότι η δίκη διεκόπη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου. Αυτό συνέβη, καθώς τρεις μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν, δεν εμφανίστηκαν.

Δείτε επίσης: Κόβουν το 50% της σύνταξης που παίρνει η σύζυγός του μετά τη δολοφονία του - «Θλιβερό και λυπητερό! Είναι θέμα τιμής»

Γιώργος Καραϊβάζ

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το διάστημα γίνεται έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων με πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρέθηκαν υπέρογκα ποσά.

Αν αυτό ισχύει, η επόμενη κίνηση θα είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς τους για να αναγνωριστεί η προέλευσή τους, σε περίπτωση που όντως υπάρχουν.

Δείτε επίσης: «Eίχαν προγραμματίσει να σκοτώσουν τον Γιώργο μία μέρα πριν, τον έσωσε η...» - Αποκαλύψεις για την δολοφονία του Καραϊβάζ

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, η αστυνομία εντόπισε συνομιλίες του ενός κατηγορούμενου, που προσπαθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο να αποδείξει πως βρισκόταν με το βανάκι του (δείτε το εδώ) στον Άλιμο για δουλειά και μόνο.

«Μα ο Σ… (σ.σ ο άλλος κατηγορούμενος) έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια», ακούγεται να λέει, εννοώντας την περιοχή όπου διέμενε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Πήρε την απάντηση: «Στον Άλιμο; Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά;».

Ο κατηγορούμενος όμως επιμένει: «Εγώ, ποιος τα λέει. Έχει πάρει δουλειές από εκεί».

Όμως ο συνομιλητής επιμένει λέγοντας: «Εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ, είναι σίγουρο».