Απόστολος Λύτρας: Κρίθηκε προφυλακιστέος - Οδηγείται στον Κορυδαλλό

Ραγδαίες εξελίξεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Απόστολος Λύτρας κρίθηκε προφυλακιστέως μετά από απόφαση του εισαγγελέα, έπειτα από την παραβίαση των περιοριστικών ορών που του είχαν επιβληθεί. Την προσωρινή κράτηση του ζήτησε η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της.

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέως ο Απόστολος Λύτρας

Η ανακρίτρια έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Χαρακτηριστικά, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του (δείτε ένα μήνυμα που έστειλε), αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως είχε "εξαφανιστεί" όταν οι Αρχές τον αναζητούσαν για να περάσει το αυτόφωρο μετά την μήνυση της συζύγου του.

Απόστολος Λύτρας - Σοφία Πολυζωγοπούλου - Μήνυση

Η μήνυση του Λύτρα στην Πολυζωγοπούλου

Ο Απόστολος Λύτρας χθες 19/6, αφού παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης και πριν οδηγηθεί στο κελί ο ποινικολόγος παραχώρησε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, που τον περίμεναν (δείτε εδώ τι είπε).

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Ο δικηγόρος του απαντάει για τα «απειλητικά μηνύματα» στη Σοφία Πολυζωγοπούλου

Στη συνέχεια, το βράδυ της Τετάρτης 19/6 γνωστοποιήθηκε πως ο Απόστολος Λύτρας έκανε μήνυση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Λίγο αργότερα, η Πολυζωγοπούλου οδηγήθηκε στο Α.Τ Παλλήνης μαζί με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό δίνοντας μια τυπική κατάθεση. Μάλιστα, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία, η μήνυση του Λύτρα στη σύζυγό του θα δικαστεί σε μια τακτική δικάσιμο.