Θέμης Σοφός: "Καταπέλτης" για την υπεράσπιση της Πολυζωγοπούλου - «Οι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο, στο πρόσωπό της...»

«Της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα από τα γρονθοκοπήματα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Θέμης Σοφός:

Ο Θέμης Σοφός είναι ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη η γυναίκα το βράδυ του Σαββάτου 15/6 από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα.

Ο Θέμης Σοφός παραχώρησε δηλώσεις την Τετάρτη 19/6 στις τηλεοπτικές κάμερες σχετικά με την υπόθεση της πελάτισσας του, καθώς μίλησε και για την πρόσφατη παραβίαση των περιοριστικών όρων από το περιβάλλον του Λύτρα.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Ο δικηγόρος του απαντάει για τα «απειλητικά μηνύματα» στη Σοφία Πολυζωγοπούλου

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Σοφίας Πολυζωγοπούλου για τον ξυλοδαρμό της

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο. Ακούσαμε όλοι και διαβάσαμε τις θέσεις και θα κριθούν από τη δικαιοσύνη.

Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει δικαίωμα και καθήκον θα έλεγα να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Αυτό κάναμε. Γνωστοποιήσαμε περιστατικά, τα οποία συνέβησαν χθες κατά τρόπο εξωφρενικό μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης μετοίκησης, απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά, η οποία προφανώς δεν συνάδει με αυτό που λέμε τουλάχιστον ταπεινά συμμόρφωση στους όρους.

Εγώ δεν θα απασχολήσω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με συνεντεύξεις και αναλύσεις και αναπτύξεις μιας υπόθεσης. Αυτό που καλούμαι να κάνω και θα το κάνω γιατί με τιμάει με την ανάθεση της εκπροσώπησής της Σοφίας είναι να εκπροσωπήσω τα δικαιώματά της στο έπακρο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Αφού υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις; Καμία συνεννόηση δεν υπήρξε και αυτό άλλωστε φαίνεται από τον αιφνιδιασμό της, όταν άνοιξαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα στην αυλή.

Δείτε επίσης: Σοφία Πολυζωγοπούλου: Μεγάλη ανησυχία για τη δικηγόρο - Πάτησε το panic button από το σπίτι της

Οι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο στο πρόσωπό της, που προσπαθούσε η ίδια να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα από τα γρονθοκοπήματα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι για αυτήν την περίφημη σκάλα. Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; «Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος».

Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», είπε ο Θέμης Σοφός.