Αλέξης Κούγιας: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Τι ακριβώς είχε πει;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Αλέξης Κούγιας χθες Τρίτη 18/6 τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ως "αντρική" τη συμπεριφορά του γνωστού ποινικολόγου, κρίνοντας πως το ότι τελικά παραδέχθηκε πως ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, "έχει ανδρικά χαρακτηριστικά" - δείτε εδώ τις δηλώσεις του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις, γράφοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Ο Αλέξης Κούγιας βλέποντας την δήλωση του κ. Κασσελάκη, εξέδωσε μέσω του γραφείου του ανακοίνωση: «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το ότι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην δήλωση του Αλέξη Κούγια

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια προς τον Στέφανο Κασσελάκη, παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Η απάντηση του Κασσελάκη στην ανακοίνωση του Κούγια

«Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος.
Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα.

Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας.

Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους.»